Σελίδες

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Γαλατόπιτα -1-(NTR)




Υλικά

6 φλιτζάνια τσαγιού γάλα
5 φρέσκα αυγά
2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι βούτυρο
Ξύσμα ενός λεμονιού


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τοποθετούμε το γάλα σε κατσαρόλα στην φωτιά.
Όταν αρχίσει να ζεσταίνεται ρίχνουμε το αλεύρι και το βούτυρο, την ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού.
Ανακατεύουμε διαρκώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να χυλώσει το μίγμα.
Βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.

Σπάζουμε 5 αυγά και τα χτυπάμε.
Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε
για να ενωθούν με το υπόλοιπο μίγμα.

Το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε προσέχουμε να έχει διάμετρο περίπου 35 εκ.
για να μην φουσκώσει πολύ η πίτα.
Αλείφουμε το ταψί με λιωμένο βούτυρο, ρίχνουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας
και το απλώνουμε ομοιόμορφα.

Ο φούρνος προθερμαίνεται στους 200 βαθμούς.
Ψήνουμε περίπου 45 - 50' λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου