Σελίδες

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

ΚΙΣ ΛΟΡΕΝ (NTR)


 

ΥΛΙΚΑ
Υλικά για τη ζύμη

300 γρ. αλεύρι Όλα  (2 + ½ κούπες του τσαγιού)
 125 γρ. βούτυρο (1 κούπα του τσαγιού)
 5 γρ. αλάτι (½ κουταλάκι του γλυκού)
 25 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική (1/4 κούπας του τσαγιού)
 1  Αυγό
 50 ml νερό (1/4 κούπας του τσαγιού)

Υλικά για τη γέμιση

100 γρ. αλεύρι  (3/4 κούπας του τσαγιού)
 80 γρ. βούτυρο (3/4 κούπας του τσαγιού)
 1 λίτρο γάλα πλήρες (6 κούπες του τσαγιού)
 250 γρ. τριμμένη παρμεζάνα (2 κούπες του τσαγιού)
 2 κρόκοι αυγών
 1 πρέζα αλάτι
 1 πρέζα πιπέρι
 1 πρέζα μοσχοκάρυδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Σε μία βαθιά κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με σύρμα.
 Ρίχνουμε το γάλα, την παρμεζάνα και καρυκεύουμε.
 Μόλις το μείγμα έχει δέσει, αφαιρούμε από την θερμοκρασία, προσθέτουμε τους δύο κρόκους αυγών και ανακατεύουμε καλά με σύρμα. Σε ένα βαθύ μπολ ενσωματώνουμε τα υλικά της ζύμης και πλάθουμε καλά. Σκεπάζουμε και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί. Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε ψιλό φύλλο με χοντρό πλάστη και γεμίζουμε τον πάτο μίας πορσελάνινης ταρταλέτας η Πιρεξ. Με μαχαίρι κοβουμε τα περισσεύματα της ζύμης. Γεμίζουμε την ταρταλέτα η το πιρεξ  με το μείγμα της γέμισης και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180ºC για 45λεπτα.
Καλη Επιτυχια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου