Σελίδες

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ***(NTR)










Υλικά

600 ml δυνατό γλυκό καφέ
150 ml κρασί
4 κρόκους αυγών
75 γρ. ψιλή ζάχαρη
1 κιλό τυρί μασκαρπόνε
2 πακέτα μπισκότα σαβαγιάρ
4 κουτ. της σούπας σκόνη κακάο 



Εκτελεση


Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι για κέικ
 Σε ένα βαθύ πιάτο ( όχι μπολ ), αναμιγνύουμε τον καφέ με 30 ml κρασί.
 Σε ένα ξεχωριστό μπολ χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να φτιάξουμε ένα παχύ, ανοιχτόχρωμο μίγμα.
Χτυπάμε το μασκαρπόνε μέχρι να μαλακώσει και του προσθέτουμε μια κουταλιά από το μίγμα των κρόκων.

 Ανακατεύουμε και ρίχνουμε αυτό το μίγμα στο υπόλοιπο μίγμα των κρόκων. 


Προσθέτουμε το υπόλοιπο κρασί και ανακατεύουμε ελαφρά. 

Βουτάμε τα μισά μπισκότα στο μίγμα του καφέ, ένα ένα, στραγγίζοντας το υγρό που περισσεύει και τα απλώνουμε σε μονή στρώση στο ταψάκι για κέικ που ετοιμάσαμε.


Απλώνουμε από πάνω τη μισή ποσότητα από το μίγμα του μασκαρπόνε και πασπαλίζουμε με τη μισή ποσότητα του κακάο.



 Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά και πασπαλίζουμε και πάλι από πάνω με το κακάο.
Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

Καλη Επιτυχια!!!!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου