Σελίδες

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΠΙΤΑΚΙΑ(NTR)






Υλικά

 1 κιλό μελιτζάνες μακριές λεπτές ή

 1 κιλό κολοκυθάκια ή

 1/2 κιλού πράσινες πιπεριές κέρατα

 250 γρ.  κεφαλογραβιέρα σε κομμάτια

 αλεύρι για το τύλιγμα

Για το πανάρισμα


 2 αυγά χτυπημένα με

 2 κουταλιές λάδι

 1 κούπα φρυγανιά


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόψτε τις μελιτζάνες ή τα κολοκυθάκια σε πολύ λεπτές φέτες. Πασπαλίστε τες με λίγο αλάτι κι αφήστε τες να σταθούν 1 ώρα σε τρυπητό, για να στραγγίσει το νερό τους και να μαλακώσουν. Ξεπλύντε και σκουπίστε τες. Αν οι φέτες είναι πολύ μακριές, κόψτε τες στη μέση. Τις πιπεριές ψήστε τες 10' στους 200 βαθμούς Κελσίου, βγάλτε τες και σκεπάστε τες με πλαστική μεμβράνη, για να τις ξεφλουδίσετε εύκολα. Κόψτε τες σε 2-3 λωρίδες την κάθε μια.
Τυλίξτε ένα κομμάτι τυριού σε κάθε λωρίδα μελιτζάνας, κολοκυθιού ή πιπεριάς και στερεώστε το με ξύλινη οδοντογλυφιδα.
 Αλευρώστε τα ρολά ρίχνοντας τα σε πλαστική σακούλα με αλεύρι, τινάξτε τα να φύγει το πολυ αλευρι  και βουτύξτε τα ένα-ένα μέσα στα χτυπημένα αυγά.
 Τυλίξτε τα κατόπιν στη φρυγανιά, τοποθετηστε τα σε πιατέλα και αφήστε τα 1 ώρα στο ψυγείο, για να σφίξει το πανάρισμα.
 Τηγανίστε τα σε μπόλικο ζεστό λάδι, επάνω σε μέτρια φωτιά, για να ψηθούν μέχρι μέσα χωρίς να αρπάξουν και να καούν εξωτερικά.
 Γυρίστε τα να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
 Σερβίρετε τα ζεστά και συνοδέψτε τα με  γιαούρτι ή τζατζίκι και ντομάτα σαλάτα. Καταπληκτικός μεζές για ούζο.
 Αλλος τρόπος, τηγανίστε τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια και τυλίξτε τα μέσα, καθώς και στις λωρίδες της ψητής πιπεριάς, ραβδάκια τυριού φέτας. τοποθετηστε τα, εναλλάξ, το ένα πλάι στο άλλο σ'ένα πυρέξ σκεύος και περιχύστε τα με λίγη σάλτσα ντομάτας.
 Πασπαλίστε τα με λίγη φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη και κεφαλοτύρι τριμμένο. Ψήστε τα στους 200 βαθμούς Κελσίου για 15' περίπου. Συνοδέψτε τα με ρόκα σαλάτα Η αλλη σαλατα.
Καλη Επιτυχια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου