Σελίδες

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Γαλοπούλα με ρύζι,κουκούναρι + κάστανα (NTR)


ΥΛΙΚΑ


 1 γαλοπούλα γύρω στα 3 1/2- 4 κιλά με τα εντόσθιά της
 2/3 του φλιτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο ή μαργαρίνη
 200 γρ. κιμά μοσχαρίσιο ή αρνίσιο
 10-12 κάστανα βρασμένα ξεφλουδισμένα και κομμένα σε χοντρά κομμάτια
 2 κρεμμύδια μέτρια
 1-2 φύλλα δάφνης
 50 ml κρασί ροζέ ή λευκό
 2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι καβουρντισμένο
 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι βρασμένο
 1 ποτήρι νερό
 3 κουταλιές της σούπας ντοματάκια ψιλοκομμένα κονσέρβας
 αλάτι
 πιπέρι 



ΕΚΤΕΛΕΣΗ


 Σοτάρετε σε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή μαργαρίνη τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα.
 Προσθέτετε τον κιμά και τα συκωτάκια ψιλοκομμένα και συνεχίζετε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας συνεχώς.
 Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε τη δάφνη, τα ντοματάκια, το κρασί και ένα ποτήρι νερό.
 Αφήνετε να βράσουν σκεπασμένα, 20'. Κατόπιν προσθέτετε στη γέμιση το κουκουνάρι, το βρασμένο ρύζι και τα κάστανα. Ανακατεύετε καλά.
 Γεμίζετε τη γαλοπούλα και τη ράβετε, αφού την έχετε πλύνει, στραγγίσει και αλατοπιπερώσει εσωτερικά και εξωτερικά.
 Την περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο ή τη μαργαρίνη.
 Ψήνετε τη γαλοπούλα σκεπασμένη με αλουμινόχαρτο σε σιγανό φούρνο 4-4 1/2 ώρες, ανάλογα με το βάρος της. (οσο βαρος εχει η γαλοπουλα τοσες ωρες θα την ψησουμε)
 Ξεσκεπάζετε και συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
 Τη σερβίρετε με τη γέμισή της. 

Καλη Ορεξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου