Σελίδες

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

ΡΙΖΟΤΟ (NTR)




ΥΛΙΚΑ 

2 κιλά κρέας της επιλογής σας ψιλοκομμένο σε κύβους

2-2 ½ κρεμμύδια ψιλά

6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 νεροπότηρι νερου λάδι

4 τομάτες ψιλοκομμένες

200γρ πιπεριές όλων των χρωμάτων σε μικρά κυβάκια

½ κιλό κρασί

300γρ ρύζι κίτρινο

1 φλιτζάνι μαϊντανό

Αλάτι, πιπέρι και αν θελετε  ελάχιστο κρόκο Κοζάνης (για χρώμα στο ρύζι)

2 κιλά νερό



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα μας το λάδι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κρέας, το αλατοπίπερο, και τσιγαρίζουμε έως ότου πάρει χρώμα ρόδινο το κρέας σε σιγανή φωτιά.
 Σβήνουμε με το κρασί και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα. Συμπληρώνουμε το νερό όταν πιει το κρασί και το αφήνουμε να βράσει.
 Όταν γίνει αυτό και μαλακώσει το κρέας ρίχνουμε την τομάτα και μετά από 10 λεπτά τις πιπεριές.
 5 με 10 λεπτά πριν κατεβάσουμε από τη φωτιά ρίχνουμε το ρύζι και το μαϊντανό.
Προσοχή στο νερό, το φαγητό πρέπει να είναι σχεδόν στεγνό .
Καλη Ορεξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου