Σελίδες

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

ΑΣΤΑΚΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ(NTR)





ΥΛΙΚΑ


 Αστακός
 200 γρ. λινγκουίνι ή Σπαγγέτι
 1/4 φλιτζάνι Λάδι
 1 σκελίδα Σκόρδο
 400 γρ. (περασμένες στον τρίφτη) Ντομάτες
 1 κουταλι  σουπ. Ξύδι
 1 πρέζα Ζάχαρη
 1 κουτ. γλυκ. Πελτέ ντομάτας
 1/3 φλιτζανιού βασιλικό 

  Μαϊντανός 



ΕΚΤΕΛΕΣΗ


 Βράστε τον αστακό σας και κόψτε τον κατά μήκος στη μέση. Σκεπάστε τον με διαφανή μεμβράνη και φυλάξτε τον στο ψυγείο μέχρι να ετοιμαστούν τα υπόλοιπα υλικά.

 Σοτάρετε το σκόρδο στο λάδι, προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά και βράστε τη σάλτσα ώσπου να δέσει.

 Βράστε τα ζυμαρικά σε αλτισμένο νερό με ελάχιστο λάδι για να μην κολλήσουν. Στραγγίξτε τα και σερβίρετέ τα σε πιατέλα.

Ριχνετε  τη σάλτσα ντομάτας.

 Βγάλτε τον αστακό απο το ψυγείο και τοποθετηστε τον  στο γκριλ και ψήστε τον για 5 λεπτά για να ζεσταθεί.

 Σερβίρετε τα μακαρόνια στην πιατέλα γαρνιρισμένα με τα δύο μισά του αστακού.

Καλη Ορεξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου