Σελίδες

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

ΑΤΟΜΙΚΑ ΠΙΡΟΣΚΙ (NTR)












ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΥΛΙΚΑ

( για 60 κομμάτια )

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 ποτήρι καλαμποκέλαιο η ηλιελαιο
1/2 λίτρο γάλα
1 φακελάκι  μαγιά
2 αυγά
1 κουτ. του γλυκού ζάχαρη
1 κουτ. του γλυκού αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


 Ζεσταίνουμε το γάλα, χωρίς να το αφήσουμε να κάψει. Στο μεταξύ, διαλύουμε τη μαγιά σε 2 κουταλιές από το γάλα και ανακατεύουμε.
 Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα 1/4 του αλευριού, κάνουμε μια γούβα στη μέση και προσθέτουμε το γάλα, τη διαλυμένη μαγιά, τα αυγά ελαφρά χτυπημένα και το λάδι. Ανακατεύουμε καλά με κυκλικές κινήσεις, ώστε να παίρνουμε λίγο λίγο το αλεύρι και να το αναμιγνύουμε με τα υγρά υλικά. Προσθέτουμε το αλάτι και τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να ετοιμάσουμε αφράτη, ελαστική ζύμη.
 Πλάθουμε τη ζύμη σε μπάλα, σκεπάζουμε το μπολ και το τοποθετούμε σε ένα ζεστό μέρος, μέχρι να φουσκώσει. Προσθέτουμε λίγο λίγο το υπόλοιπο αλεύρι, δουλεύουμε τη ζύμη, μέχρι να ανακατευτεί καλά, και πλάθουμε πάλι σε μπάλα.
 Κόβουμε μικρά κομματάκια από τη ζύμη, σε μέγεθος μεγάλου καρυδιού, και τα πιέζουμε μέσα στην παλάμη μας για να πλατύνουν. Tοποθετούμε σε κάθε κομμάτι ζύμης τη γέμιση της αρεσκείας μας και κλείνουμε ρολάροντας τη ζύμη, ώστε να καλύψει τη γέμιση καλά.
Ζεσταίνουμε καλαμποκέλαιο η το ηλιελαιο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε τα πιροσκί, μέχρι να ροδίσουν καλά απ' όλες τις μεριές.

 Tα σερβίρουμε ζεστά ή χλιαρά.

Γέμιση με κιμά

ΥΛΙΚΑ για 60 κομμάτια
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
500 γρ. κιμά χοιρινό
2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη
αλάτι και πιπέρι
1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι κον κασέ
1 φλιτζάνι τριμμένο κεφαλοτύρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 Στύβουμε καλά τα δύο είδη κιμά, ώστε να μην έχουν καθόλου υγρό. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε τον κιμά, μέχρι να ροδίσει καλά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και την τομάτα και σιγομαγειρεύουμε για 20 λεπτά.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να διαλυθεί. Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει λίγο, ώστε να μπορούμε να το πιάσουμε με τα χέρια μας, και γεμίζουμε τα πιροσκί που έχουμε ετοιμάσει.
 Τηγανίζουμε τα πιροσκί, όπως περιγράφουμε στη βασική συνταγή.

Γέμιση με πατάτα

ΥΛΙΚΑ


( για 60 κομμάτια)

1 κιλό πατάτες
250 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
4 κρεμμυδάκια ξερά ή φρέσκα, ψιλοκομμένα
αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


 Βράζουμε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις κάνουμε πουρέ. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, το τυρί, αλάτι και πιπέρι, προσθέτουμε ελάχιστη κρέμα γάλακτος, αν θέλουμε, και ανακατεύουμε καλά. Γεμίζουμε τα πιροσκί με αυτό το μίγμα και τηγανίζουμε.

Γέμιση με ξινό λάχανο


ΥΛΙΚΑ 


(για 60 κομμάτια)

1 μεγάλο ξινό λάχανο ή 2 βαζάκια ξινό λάχανο σε κονσέρβα
2 ξερά κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη και καλά στυμμένα
αλάτι και πιπέρι

Βράζουμε το λάχανο, αν είναι φρέσκο, το στύβουμε καλά και το ψιλοκόβουμε.

 Αν χρησιμοποιήσουμε κονσέρβα, το στραγγίζουμε καλά και το στύβουμε. 
Το αναμιγνύουμε με το τριμμένο κρεμμύδι, νοστιμίζουμε με αλατοπίπερο και γεμίζουμε τα πιροσκιι.

Καλη Επιτυχια!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου