750 γρ. καρότα
30 γρ. βούτυρο
4 κουτ. της σούπας φρέσκο γάλα
4 κουτ. της σούπας χυμό πορτοκαλιού
½ κουτ. του γλυκού τριμμένη κανέλα
αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά τα καρότα και τα καθαρίζουμε.
Τα κόβουμε σε πολύ λεπτες φέτες και τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που να τα σκεπάζει.
Αφήνουμε να πάρουν μία βράση σε δυνατή φωτιά, κατόπιν χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν πολύ.
Τα στραγγίζουμε και τα περνάμε από το μπλέντερ ή από το μύλο των λαχανικών.
Τα τοποθετουμε σε ένα ζεσταμένο μπολ και προσθέτουμε το βούτυρο, το χυμό του πορτοκαλιού, το φρέσκο γάλα και την κανέλα.
Ανακατεύουμε πολύ καλά με μια ξύλινη κουτάλα.
Τέλος, ριχνουμε με αλάτι κα πιπέρι και ανακατεύουμε και πάλι πολύ καλά.
Ξαναρίχνουμε τον έτοιμο, πια, πουρέ μέσα στην κατσαρόλα και ζεσταίνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς.
Σερβίρουμε τον πουρέ ζεστό ή χλιαρό.
Καλη Ορεξη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου