Σελίδες

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΣΜΥΡΝΕΪΚΑ(NTR)









ΥΛΙΚΑ

500 γρ κιμά μοσχαρίσιο
150 γρ κιμά αρνίσιο
1 μέτριο κρμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
3 σκελίδες σκόρδο, χτυπημένες σε γουδί μαζί με αλάτι
1 αυγό
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουλιασμένο σε νερό
2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι και λίγο άσπρο πιπέρι
1 κουταλάκι κοφτό κυμινο
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

500 γρ συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμένο στον τρίφτη
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
1 ξυλαράκι κανέλα
2 κόκκους μπαχάρι και 4 καρφάκια γαρύφαλλο
1 πρέζα ζάχαρη και αλατοπίπερο
2 ποτήρια νερό
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο μπολ ζυμώνουμε όλα τα υλικά για τα σουτζουκάκια και τοποθετούμε το μίγμα στο ψυγείο για 2 ώρες. Τότε, πλάθουμε τα σουτζουκάκια και τα αλευρώνουμε ελαφρά. Τα τηγανίζουμε σε καφτό λάδι και τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά σε απορροφητικό χαρτί, όσο ετοιμάζουμε τη σάλτσα.
Για τη σάλτσα.

 Τοποθετουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο 1 ποτήρι νερό μέχρι να μαλακώσουν.
 Όταν εξατμιστεί το νερό ρίχνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε ελαφρά. Προσθέτουμε τα αρωματικά χόρτα, το νερό, το συπμυκνωμένο χυμό ντομάτας και τα μπαχαρικά. Οταν η σάλτσα πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα προσεκτικά τα σουτζουκάκια φροντίζοντας να τα καλύπτει η ντομάτα. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση μέχρι να πήξει η σάλτσα. Σερβίρουμε τα σουτζουκάκια κατά προτίμηση με πουρέ,ρύζι αλλά και  τηγανητές πατάτες.
Καλη Ορεξη.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου