ΥΛΙΚΑ
3 κουτ. μαγιά ξερή
½ κούπας ζεστό νερό
2 κουτ. ζάχαρη
2½ κούπες αλεύρι
1 κουτ. αλάτι
30 γρ. βούτυρο λιωμένο
125 ml ζεστό γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε τη μαγιά, το νερό, τη ζάχαρη μέχρι να φτιάξουμε ένα μίγμα αφρώδες. Το σκεπάζουμε με ένα πανί και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 10 λεπτά.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το αλατίζουμε, προσθέτουμε το βούτυρο, το γάλα και το μίγμα με τη μαγιά και ανακατεύουμε για μερικά λεπτά. Ζυμώνουμε για 10 λεπτά.
)Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει (το διπλάσιο περίπου) για μία ώρα.
Απλώνουμε τη ζύμη σε μία αλευρωμένη επιφάνεια και την τυλίγουμε, δημιουργώντας ένα παραλληλόγραμμο. Tην τοποθετούμε σε μία φόρμα για ψωμί και τη σκεπάζουμε με ένα πανί για 20 λεπτά περίπου για να φουσκώσει.
Ζεσταίνουμε το φούρνο (μέτρια φωτιά) και ψήνουμε το ψωμί για 45 λεπτά.
Οταν ψηθει το αφήνουμε να κρυώσει.
Καλη Επιτυχια.
½ κούπας ζεστό νερό
2 κουτ. ζάχαρη
2½ κούπες αλεύρι
1 κουτ. αλάτι
30 γρ. βούτυρο λιωμένο
125 ml ζεστό γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε τη μαγιά, το νερό, τη ζάχαρη μέχρι να φτιάξουμε ένα μίγμα αφρώδες. Το σκεπάζουμε με ένα πανί και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 10 λεπτά.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το αλατίζουμε, προσθέτουμε το βούτυρο, το γάλα και το μίγμα με τη μαγιά και ανακατεύουμε για μερικά λεπτά. Ζυμώνουμε για 10 λεπτά.
)Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει (το διπλάσιο περίπου) για μία ώρα.
Απλώνουμε τη ζύμη σε μία αλευρωμένη επιφάνεια και την τυλίγουμε, δημιουργώντας ένα παραλληλόγραμμο. Tην τοποθετούμε σε μία φόρμα για ψωμί και τη σκεπάζουμε με ένα πανί για 20 λεπτά περίπου για να φουσκώσει.
Ζεσταίνουμε το φούρνο (μέτρια φωτιά) και ψήνουμε το ψωμί για 45 λεπτά.
Οταν ψηθει το αφήνουμε να κρυώσει.
Καλη Επιτυχια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου