Σελίδες

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

ΧΑΛΒΑΣ.. τηα ΓΙΑΓΙΑΣ~1~(NTR)




Υλικα

1 φλιτζάνι του τσαγιού σπορέλαιο
2 φλιτζάνια του τσαγιού χονδρό σιμιγδάλι
2 1/2 φλυτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
4 1/2 φλυτζάνια του τσαγιού νερό
Λιγο ξύσμα πορτοκαλιού
1 βανίλια
κανέλα


Εκτελεση


Καίμε καλά το σπορέλαιο, εν συνεχεία ρίχνουμε το σιμιγδάλι και το καβουρδίζουμε ελαφρά μέχρι να ροδίσει αλλά να μην καβουρδιστεί πολύ.

 Συγχρόνως σε ένα άλλο σκεύος, διαλύουμε τη ζάχαρη στο νερό που έχουμε ζεστάνει.
 Στη συνέχεια, ρίχνουμε σιγά-σιγά το νερό με τη λιωμένη ζάχαρη στο καβουρδισμένο σιμιγδάλι και το ανακατεύουμε αργά έως ότου αρχίσει να πήζει.
 Μόλις αρχίσει να πήζει ο χαλβάς, ρίχνουμε λίγο ξύσμα πορτοκαλιού και μία βανίλια. 
Όταν πήξει αρκετά, σβήνουμε τη φωτιά και αδειάζουμε το μείγμα σε μια φορμα  για να κρυώσει.
 Όταν κρυώσει τελείως και μπορεί να κοπεί σε κομμάτια μπορούμε να το σερβίρουμε. Γαρνίρεται με κανέλα.
Καλη Επιτυχια.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου