Σελίδες

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

ΚΕΙΚ (NTR)






ΥΛΙΚΑ

5    φλιτζανες αλευρι
1    κουταλια σοδα
1    βανιλια
1    ποτηρι ζαχαρη
1    ποτηρι μελι
8    αυγα
1    φλιτζανα γαλα
1    ποτηρι χυμο πορτοκαλι
1    ποτηρι χυμο μανταρινη
1   κεσεδακι βουτυρο βιταμ
     ξυσμα πορτοκαλιου+μαντρινιου


ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ


Κτυπαμε το βουτυρο με τη ζαχαρη καλα ριχνουμε το μελι
 ανακατευουμε καλα να διαλυθουν τα υλικα ριχνουμε το πορτοκαλι,μανταρινι,βανιλια    και αναμειγνυομαι καλα τα υλικα.
Ζεσταινουμε λιγο το γαλα και διαλυουμε τη σοδα και τη βανιλια
και τα ριχνουμε  στο μιγμα μετα ριχνουμε τους κροκους και ανακατευουμε.
Κτυπαμε τα ασπραδια να γινουν μαρεγκα
ριχνουμε λιγο απο το μιγμα με το βουτυρο  και λιγη - λιγη μρεγκα και ανακατευουμε καλα.
Βουτυρονουμε το ταψι η φορμα ,τ αλευρωνουμε λιγο για να μη κολλησει και τοποθετουμε το μιγμα μας.
Ψηνουμε στους 170 βαθμους για 3/4 της ωρας.
Το διακοσμουμε με (ετοιμη) σαντιγι,ενα κομματι ασπρη σοκολατα και ροδελες λεμονι.Πασπαλιζουμε με αχνη ζαχαρη.
     Καλη Επιτυχια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου