Σελίδες

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ***(NTR)






ΥΛΙΚΑ

3 κουπες μεγαλες αλευρι ολικης σκληρο
1 κουταλια (σουπας) αλατι
1 ποτηρακι κρασι αρετσινωτο
1 ποτηρακι ηλιαιλεο
1/2 κουπα σουσαμι
1/2 κουπα ηλιοσπορους
1 φακελακι μπεικιν παουντερ
1 μαγια

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ


Σε ενα μπολ τοποθετουμε το αλευρι.
Ζεσταινουμε το νερο και διαλυομε το μπεικιν με τη μαγια
Ριχνουμε στο αλευρι και ανακατευουμε καλα με μια κουταλα
ριχνουμε το κρασι , το σουσαμι και τους ηλιοσπορους(προεραιτικα)
Μετα το λαδι
Τελος το αλατι.
Ζυμωνουμε αρκετα καλα
Η ζυμη μας ειναι ετοιμη
Τυλιγουμε το μπολ με μια πετσετα και αφηνουμε να φουσκωσει η ζυμη για μιση ωρα.
Προθερμαινουμε το φουρνο στους 250 πανω-κατω
αρχιζουμε και πλαθουμε κριτσινακια
αν θελουμε βαζουμε εξωτερικα σουσαμι και ηλιοσπορους
αφου πρωτα βρεξουμε το κριτσινι για να κολλησουν.
{(εχουμε μια ναυλον σακουλιτσα τοποθετουμε μεσα το σουσαμι και τους ηλιοσπορους και τοποθετουμε μεσα το καθε κριτσινι)ετσι, ειναι καθαρο το μερος που μαγειρευουμε και τα κριτσινια μας ειναι πασπαλισμενα ολοκληρα με τα υλικα μας}.
Τοποθετουμε στο ταψι μας.
Κατεβαζουμε τη θερμοκρασια στους 200 βαθμους και τον φουρνο στον ΑΕΡΑ.
Ψηνουμε για 20 λεπτα!!!!!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ


2 σχόλια:

  1. Καλως σε βρηκα....σου ευχομαι καλη συνεχεια με πολλες νοστιμιες..εγινα αναγνωστρια,αν θελεις περασε κι εσυ απο το δικο μου μπλογκ,ελπιζω να τα λεμε,καλο βραδυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχομαι και σ εσενα οτι καλυτερο..σιγουρα θα σε παρακολουθω..και να τα λεμε..καλο βραδυ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή