Σελίδες

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΑ ΑΡΝΙΣΙΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ(NTR)














ΥΛΙΚΑ

1 κιλό αρνί ψαχνό, χωρίς το κόκαλο
1 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο

ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΔΑ

2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/4 φλιτζανιού χυμό λεμονιού
1 κουτ. του γλυκού κύμινο σκόνη
1/2 κουτ. του γλυκού τζίντζερ σκόνη
1 κουτ. του γλυκού τριμμένο κόλιανδρο

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

425 γρ. ντομάτα κονσέρβα ψιλοκομμένη
1 μικρή, καφτερή κόκκινη πιπερία, πολύ ψιλοκομμένη
1/2 κουτ. του γλυκού κύμινο σκόνη
1/4 κουτ. του γλυκού κανέλα σκόνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε το αρνί σε μέτριους κύβους. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα υλικά της μαρινάδας και το αρνί και ανακατεύουμε καλά. Τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο για όλο το βράδυ ή για 12 ώρες. Περνάμε τους κύβους του αρνιού του αρνιού σε καλαμάκια μεταλλικά ή ξύλινα. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και τηγανίζουμε τα σπυβλάκια μέχρι να ροδίσουν καλά.
 Για τη σάλτσα ντομάτας, ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα όλα τα υλικά της και σιγοβράζουμε με ανοιχτό το σκεύος για 10 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρά.

 Περιχύνουμε τα σουβλάκια με τη σάλτσα και σερβίρουμε
Καλη Ορεξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου