Σελίδες

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Μπακαλιάρος με άγρια χόρτα (NTR)


Υλικά 

1 κιλό μπακαλιάρος παστός
3 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες ή ένα κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα Πουμαρο
3 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
4 σκελίδες σκόρδου σε φετες
1 1/2 κιλό χόρτα του βουνού (άγρια ραδίκια, βρούβες, ζοχιές, μυρώνια, καυκαλίθρες, παπαρούνες κ.λπ.)οπως τα ελεγε η γιαγια μου.
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο



Εκτέλεση

Τοποθετουμε σε ενα μπολ με νερο, καθαρίζουμε και κόβουμε κομματάκια τον μπακαλιάρο.(απο το προηγουμενο βραδυ),για να φυγει η αλμυρα.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τα χόρτα στα τρία. 

Τα βράζουμε δέκα λεπτά και τα σουρώνουμε.
Σε πλατιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, τον μπακαλιάρο και από πάνω τα χόρτα και τα υπόλοιπα υλικά. 

Προσθέτουμε τέσσερα ποτήρια νερό και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι το φαγητό να μείνει με τη σάλτσα του.
Σερβίρεται ζεστό.

Καλη Ορεξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου