Σελίδες

Κυριακή 22 Απριλίου 2012

ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΠΙΤΑ(NTR)






Υλικά

                          Μελιτζάνα τσακώνικη,( 3 κιλα)
                           Κρεμμύδι ξηρό, 4 τεμαχια, τριμμένα
                          Αυγό, 4 τεμαχ., ελαφρά χτυπημένα
                          Κεφαλοτύρι, 1 φλιτζάνα, τριμμένο
                           Ελαιόλαδο, 2 φλιτζάνια του καφέ
                           Φρυγανιά τριμμένη, ½ φλιτζάνι, και 2 κουτ. ακομα
                           Ρύζι, 1 φλιτζάνι του καφέ
                          Δυόσμος, ή μαϊντανό ή σπόρο μάραθου ή κόλιαντρο
                           Αλάτι
                          Πιπέρι

 Εκτέλεση

Ψήνουμε τις μελιτζάνες (στο φουρνο), ολόκληρες όπως είναι. 
Μετά τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε κομμάτια και τις αφήνουμε στο σουρωτήρι για να φύγουν τα υγρά.
Βάζουμε σε  χαμηλή κατσαρόλα το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.
 Όταν φύγουν τα υγρά και αρχίσει να μαλακώνει, προσθέτουμε και τις στραγγισμένες μελιτζάνες και ανακατεύουμε για λίγο μέχρι να στεγνώσουν τα υγρά.
 Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και μόλις κρυώσει ρίχνουμε τα αυγά, το μισό φλιτζάνι φρυγανιά, το ρύζι, το τυρί και το άρωμα της αρεσκείας μας, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. 
Αλείφουμε με λάδι το ταψί, αδειάζουμε μέσα το μείγμα μελιτζάνας, το ισιώνουμε ομοιόμορφα και το πασπαλίζουμε με 2 κουταλιές φρυγανιά.
 Ραντίζουμε με λίγο λάδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180ο C μέχρι να ροδίσει (περίπου 1 ώρα).

 Αν θελουμε 
Μπορούμε να βάλουμε δύο  φύλλα από κάτω και δύο από πάνω (αφού τα λαδώσουμε)
Καλη Επιτυχια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου