Σελίδες

Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ(NTR)




ΥΛΙΚΑ


1 μεγάλο κοτόπουλο
1/2 κιλό γιαούρτι πλήρες
2 φλιτζάνια γαλέτα
6 κουταλιές ελαιόλαδο
 χυμό 2 λεμονιών

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Kόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες. Tο περιχύνουμε με το χυμό του λεμονιού και το λάδι και το αφήνουμε 3 ώρες να μαριναριστεί.
 Περνάμε κάθε μερίδα του κοτόπουλου από το γιαούρτι και στη συνέχεια από τη φρυγανιά.(γαλετα)
 Bάζουμε τις μερίδες στο ταψί και τις ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για μισή ώρα.

Η γαλέτα 

Mπορείτε να τη βρείτε έτοιμη σε σακουλάκια ή να την παρασκευάσετε μόνοι σας, τρίβοντας φρυγανιά στο μίξερ. Διατηρείται σε καλά κλεισμένο γυάλινο βάζο, σε μέρος χωρίς υγρασία, για 1 μήνα. Για να τη διατηρήσετε περισσότερο, μπορείτε να την έχετε στο ψυγείο για 3 μήνες. 


Καλη Επιτυχια
Tips

H ίδια συνταγή γίνεται και με φιλέτο κοτόπουλο. Kαθώς το κοτόπουλο είναι παναρισμένο, μπορείτε -αν θέλετε- να το τηγανίσετε στο ελαιόλαδο, αντί να το ψήσετε στο φούρνο. Το τηγανισμένο κοτόπουλο δίνει περισσότερες θερμίδες από το ψητό. Tο φαγητό μπορείτε να το προσφέρετε με αγγουροσαλατατα για δροσιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου