ΥΛΙΚΑ
250 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο λιωμένο500 γρ. αλεύρι
250 γρ. ζάχαρη
2 βανίλιες
3 αυγά (το ένα για επάλειψη)
μια πρέζα αλάτι (μύτη του κουταλιού)
1 και 1/2 κουταλιές μπέϊκιν πάουντερ
500 γρ. μαρμελάδα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Βάζουμε σε μπολ και ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από ένα αυγό και τη μαρμελάδα.
2.Παίρνουμε τα 2/3 της ζύμης, το βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και βάζουμε από πάνω τη μαρμελάδα.
3.Την υπόλοιπη ζύμη την κάνουμε μπαστούνια (1 μεγάλο για γύρω γύρω στο ταψί) και τα τοποθετούμε από πάνω σε σχήμα καρό.
4.Αλοίφουμε με βαμβάκι τον κρόκο του αυγού στα μπαστούνια και ψήνουμε στους 180 μία ώρα
Καλη Επιτυχια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου