Σελίδες

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Τσιζ κέικ Φραουλας της Γιαγιας!!!!!(NTR)





Ευκολο...Γρηγορο....Γευστικο!!!!!

ΥΛΙΚΑ

100 γρ. αμυγδαλωτά ή μπισκότα μαλακα  (θρυμματισμένα)
40 γρ. βούτυρο λιωμένο
400 γρ. φράουλες
2 κουταλιές μαρμελάδα φράουλα
3 μεγάλα φύλλα ζελατίνης
1 λεμόνι (το χυμό του)
500 γρ. τυρί κρέμα(οτι σας αρεσει)
410 γρ.  γάλα 
1  βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


 Αναμειγνύεται  τα αμυγδαλωτά ή τα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο. Στρώνετε το μείγμα σε ένα τσέρκι (φόρμα του κέικ με αποσπώμενα πλαϊνά τοιχώματα) και το πιέζετε στον πάτο. 
Το βάζετε στο ψυγείο για να στερεοποιηθεί. 
Παίρνετε τις φράουλες και τις λιώνετε ελαφρά με ένα πιρούνι, αναμειγνύοντας και τη μαρμελάδα. 
Αφήνετε τον πουρέ φράουλας προσωρινά στην άκρη.

Μουσκεύετε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Ζεσταίνετε το χυμό λεμονιού σε ένα κατσαρολάκι, στραγγίζετε τη ζελατίνη να φύγει το πολύ νερό και την αναμειγνύετε με το ζεστό χυμό.

 Χτυπάτε το τυρί κρέμα με το συμπυκνωμένο γάλα και τη βανίλια μέχρι να ομοιογενοποιηθούν και να αφρατέψουν.

Σιγα-σιγα  ρίχνετε το μείγμα σε αυτό της ζελατίνης. 
Προσθέτετε και τον πουρέ φράουλας, ανακατεύοντας όμως πολύ ελαφρά ώστε να δημιουργηθούν ωραία κόκκινα σχέδια, και ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα. Στρώνετε απαλά με μία σπάτουλα την επιφάνεια και βάζετε το τζιζκέικ στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον να στερεοποιηθεί.

Όταν παγώσει, το βγάζετε από το ψυγείο, αφαιρείτε τα τοιχώματα της φόρμας, γαρνίρετε την επιφάνεια με φράουλες κομμένες στη μέση και σερβίρετε.

Καλη Επιτυχια....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου