Σελίδες

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

ΜΠΙΣΚΟΤΑ-5-(NTR)




ΥΛΙΚΑ

2 2/3 φλιτζ. αλεύρι
1 φλιτζ. μαργαρίνη
1 φλιτζ. μαύρη ζάχαρη
1/2 φλιτζ. κρυσταλλική ζάχαρη
2/3 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
2 αυγά
1 1/2 φλιτζ. σοκολάτα σε κομματάκια
3 κουταλιές κακάο
2 βανίλιες
1 κουταλάκι σόδα
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλιές μαργαρίνη για το ταψί
1 λαδόκολλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, προσθέτουμε το μπέικιν, τη σόδα, τις βανίλιες και το αλάτι.
Χτυπάμε στο μπολ του μίξερ τη μαργαρίνη, προσθέτουμε την κρυσταλλική και την μαύρη ζάχαρη και ανακατεύουμε έως ότου αφρατέψει το μείγμα.
Ρίχνουμε τα αυγά, ανακατεύουμε έως ότου απορροφηθούν και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος συνεχίζοντας να ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν.
Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι, τα κομματάκια της σοκολάτας και τα ανακατεύουμε με μια σπάτουλα έως ότου γίνουν ομοιογενές μείγμα.
Χωρίζουμε το μείγμα σε δυο ίσα μέρη και ρίχνουμε στο ένα το κακάο, κοσκινισμένο, ανακατεύοντας έως ότου διαλυθεί.
Κατόπιν, ρίχνουμε το σοκολατένιο μείγμα μέσα στο λευκό και ανακατεύουμε ελαφρά για να ενωθούν.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.
Αλείφουμε ένα ταψί με μαργαρίνη, στρώνουμε την λαδόκολλα και με ένα κουτάλι παίρνουμε από το μείγμα και δημιουργούμε βουναλάκια πάνω στη λαδόκολλα, φροντίζοντας να έχουν απόσταση μεταξύ τους για να μην κολλήσουν.
Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά.
Αν θελουμε τα διακοσμουμε με ενα κερασακι,βυσσινο ,κυδωνι, η οτι φρουτο μας αρεσει και αμυγδαλα η καρυδια.

Καλη Επιτυχια!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου