ΥΛΙΚΑ
1 κιλό αρνάκι (κατά προτίμηση ωμοπλάτη)
κομμένο σε μικρά κομμάτια
2 κιλά λάχανο κομμένο σε φέτες
4 καρότα κομμένα σε φέτες(αν θελετε)
αλάτι,
ριγανη,θυμαρι πιπερι
λιγη μουσταρδα σε σκονη
1/2 κούπα ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τσιγαρίζετε το αρνάκι σε καυτό ελαιόλαδο
και βάζετε τα μπαχαρικά σας. Στη συνέχεια βάζετε σε μια γάστρα , μια στρώση
λάχανο, από πάνω (καρότα) και από πάνω το αρνάκι.
Συνεχίζεται μέχρι να τελειώσουν τα υλικά
σας. Ρίχνετε μέσα στη γάστρα σας νερό ώσπου να καλύψετε οριακά όλα τα υλικά και
βάζετε να ψηθούν σε πολύ δυνατό φούρνο (250 βαθμούς) για περίπου 2 ½ ώρες.
Μπορείτε αν θέλετε να βάλετε κι άλλα
λαχανικά της αρεσκείας σας συμπληρωματικά στα καρότα, όπως κρεμμύδια, πράσα,
φέτες φρέσκιας ντομάτας, πατάτες κομμένες σε μικρούς κύβους
Σερβίρετε ζεστο.
Καλη Ορεξη…
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου