Σελίδες

Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ της Γιαγιας (NTR)


 

 

Η <Γιαγια μου >ηταν πολυ καλη μαγειρισα  ***αγαπουσε***αυτο που εκανε και οι συνταγες της -απο τις πιο...απλες εως τις πιο δυσκολες....-...ηταν υπεροχες....γιατι ολες  τις  ετοιμαζε και τις προσεφερε  με ***ΑΓΑΠΗ***
 

 
ΥΛΙΚΑ

1 συκωταριά με τα εντεράκια της

1-2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα

Λίγο άνηθο

Αλάτι πιπέρι

 2 κουταλιες βουτυρο(γαλακτος) η λαδι

2-3 αυγά

Λεμόνια χυμό
 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

 Πλένουμε τα έντερα μέσα έξω.
Τα τρίβουμε με λεμόνι και αλάτι και τα ζεματάμε λίγο(ριχνουμε πολυ ζεστο νερο)

  Πλένουμε και την συκωταριά καλά και την ζεματάμε και αυτήν, λίγο όμως

  Τα κόβουμε όλα αυτά σε ψιλά κομματάκια όταν  κρυώσουν λίγο

  Στο λάδι, τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια που έχουμε ψιλοκόψει, ώσπου να  γυαλίσουν (μην μαυρίσουν)!!

  Ρίχνουμε και την συκωταριά με τα εντεράκια (ίσα ίσα να γυαλίσει και αυτή) προσθέτουμε μπόλικο νερό, αλάτι, πιπέρι, άνηθο

  Αν μας αρέσει παχιά(κρεμμωδες) βάζουμε και λίγο Βουτυρο ακομα.

  Βράζουμε σε σιγανή φωτιά και την δοκιμάζουμε στο αλάτι συχνά.
 Σβηνουμε και κάνουμε ένα πηχτό αυγολεμονο.
Περνουμε ζωμο απο τη μαγειριτσα και ριχνουμε σιγα-σιγα στο αυγολεμονο προσοχη...  θελει σιγα-σιγα για να μην <κοψει>το αυγολεμονο.
Τελος περιχυνουμε με το αυγολεμονο την μαγειριτσα μας και κουναμε δεξια-αριστερα την κατσαρολα να παει παντου στο φαγητο μας.
Σερβιρουμε ζεστη.
 
Καλη Ορεξη.

Φλογερες Γαλακτομπουρεκο Της Γιαγιας ~3~****(NTR)




ΥΛΙΚΑ



1 πακέτο Φυλλο  Βηρυττού
1 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο(γαλακτος) για τα φύλλα

Για τη κρέμα




1 φλιτζάνι ψιλό σιμιγδάλι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 λίτρο και 1 φλιτζάνι γάλα
4 κουτ. της σούπας βούτυρο
4 κρόκοι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 βανίλια σκόνη


Για το σιρόπι


2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 φλιτζάνι νερό
1 πορτοκάλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Ετοιμάζετε την κρέμα: Ζεσταίνετε το γάλα με την ζάχαρη ανακατεύοντας και όταν διαλυθεί η ζάχαρη, ρίχνετε το σιμιγδάλι και την βανίλια. Αφήνετε το μείγμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Όταν αρχίσει να κοχλάζει, κατεβάζετε την μείγμα από τη φωτιά. Χτυπάτε τους κρόκους και τους ρίχνετε μαζί με το βούτυρο στο μείγμα του γάλακτος. Ανακατεύετε και αφήνετε την κρέμα να κρυώσει.

 Κόβετε τα φύλλα στη μέση. Βουτυρώνετε 3 φύλλα και τα βάζετε το ένα επάνω στο άλλο.

Βάζετε 2 γεμάτες κουταλιές από την κρέμα κατά μήκος της μικρότερης πλευράς και τυλίγετε ρολό βουτυρώνοντας το φύλλο.




Περίπου 5 εκατοστά πριν το τέλος του φύλλου, διπλώνετε προς τα μέσα τις δύο άκρες του ρολού και συνεχίζετε το τύλιγμα.


Φτιάχνετε τις φλογέρες και τις βάζετε με τη σειρά σε βουτυρωμένο ταψί, τις αλείφετε με βούτυρο και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους στους 180° C για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν τα φύλλα.

Όταν ψηθούν, τις βγάζετε από τον φούρνο και τις αφήνετε να κρυώσουν.


Για το σιρόπι



Βάζετε στην κατσαρόλα την ζάχαρη με το νερό και το πορτοκάλι κομμένο στην μέση.
Βράζετε το σιρόπι για 7-8 λεπτά, βγάζετε το πορτοκάλι και περιχύνετε τις φλογέρες με το σιρόπι.


Τις αφήνετε  στο σιρόπι για 1 ώρα πριν τις σερβίρετε η μαμα μου τις αφηνε ενα βραδυ στο σιροπι σκεπασμενο με μια πετσετα το ταψι....

Καλη Επιτυχια

ΠΩΣ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ ΤΗΝ <ΟΣΜΗ> από ΤΟ ΣΚΟΡΔΟ(NTR)




 Αν κατι απεχθανομαι ειναι το σκορδο!!!
Γι  αυτο εχουν <γνωση οι φυλακες....>δηλαδη  εχω.... λάβει τις απαραίτητες προφυλάξεις.....
4 συνταγες που θα σας βγαλουν απο τη δυσκολη θεση και θα σας απαλλαξουν απο την κακοσμια (του σκορδου)

Ρόφημα με μαϊντανό

Βράστε μισό λίτρο νερού και προσθέστε μισή κούπα ψιλοκομμένου μαϊντανού. Σκεπάστε το σκεύος και περιμένετε για 15-20 λεπτά. Φιλτράρετε και προσθέστε τον χυμό από ένα φρέσκο λεμόνι και αν θέλετε, λίγη ζάχαρη. Το ρόφημα πίνεται κρύο ή ζεστό.

Χυμός με σιταρόχορτο (χλωροφύλλη)

Χτυπήστε στο μπλέντερ χυμό από φρέσκα πορτοκάλια, ένα καρότο και –αν βρείτε αυτή την εποχή- μερικές φρέσκες φράουλες, προσθέτοντας μία πρεζά από φρέσκο σιταρόχορτο.
Το σιταρόχορτο διατίθεται σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα.

Φετες πράσινου μήλου με κανέλα

Μετά το φαγητό, κόψτε και προσφέρετε σε όλους φετες πράσινου μήλου τις οποίες θα έχετε πασπαλίσει  με κανέλα.

Το μήλο είναι χωνευτικό, τα οξέα του απομακρύνουν τα βακτήρια από το στόμα και έτσι η κακοσμία θα περιοριστεί.

Μους γιαουρτιού με λεμόνι

Το γιαούρτι (όπως και το γάλα) εμποδίζουν την παραμονή των βακτηριδίων στο στόμα, έτσι βοηθά στην καταπολέμηση της δυσοσμίας.
Το λεμόνι, επίσης, μπορεί να απομακρύνει την κακοσμία από το δέρμα.

ΥΛΙΚΑ

250 γρ. κρέμα γάλακτος
250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
ξύσμα και σάρκα από 2 λεμόνια
3 κ. σούπας ζάχαρη
Για το σιρόπι:
3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 φλ. τσαγιού νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένετε καλά τα λεμόνια και τρίβετε τη φλούδα τους στον τρίφτη.

Σε ένα μπολάκι ενώνετε το ξύσμα λεμονιού με τις 3 κουταλιές σούπας ζάχαρης και ανακατεύετε καλά με το πιρούνι.

Καλύπτετε το μπολάκι με πλαστική μεμβράνη και το αφήνετε στο ψυγείο για 3 ώρες.

Όταν το βγάλετε από το ψυγείο τα υλικά θα έχουν ενωθεί καλά σε μια κίτρινη κρέμα.

Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αφρατέψει σε ελαφριά σαντιγι. Προσθέτετε το κρεμμώδες ξύσμα και συνεχίζετε το χτύπημα για 2 λεπτά ακόμα.

Προσθέτετε το γιαούρτι και ανακατεύετε με ένα κουτάλι μέχρι να αναμειχτούν καλά τα υλικά.

Μοιράζετε το μείγμα σε μπολάκια και το αφήνετε στο ψυγείο για 3 ώρες να παγώσει.

Κόβετε τα λεμόνια σε λεπτές φέτες.

Βάζετε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη με το νερό και μόλις πάρει βράση ρίχνετε τις φέτες λεμονιού. Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει για 5-6 λεπτά μέχρι να δέσει ελαφριά το σιρόπι.

Το αφήνετε να κρυώσει.
Σερβίρετε τη μους γιαουρτιού με τις γλασσαρισμένες φέτες λεμονιού και λίγο σιρόπι.

ΤΟ ΠΑΣΤΕΛΙ ...ΜΕ ΤΟ ΜΕΛΙ...(NTR)


Μ  έναν πολύ απλό τρόπο μπορούμε εμείς οι ίδιοι να ετοιμάσουμε ένα γλύκισμα με αγνά υλικά...

ΥΛΙΚΑ

400 γραμμαρια Μελι
400 γραμμαρια Σουσαμι
λιγη μαργαρινη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάλτε το σουσάμι σε ένα ταψάκι και ψήστε το στους 1800 C, μέχρι να ροδίσει. Βράστε το μέλι για 10 λεπτα περίπου.
 Ρίξτε το σουσάμι και ανακατέψτε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα.
Όταν πάρει καστανό χρώμα βγάλτε το και απλώστε το σε ταψί αλειμμένο με μαργαρίνη.Εχετε δυο λαδοχαρτα και με τη βοηθεια ενος κουταλιου τοποθετειτε το μιγμα σας.Με το αλλο λαδοχαρτο πατατε (η μ ενα πλαστη που ετοιμαζουμε το φυλλο για τις πιτες)πιεζουμε για να γινει λεπτο .
 Όταν κρυώσει τυλίξτε το σε διαφανη  μεμβρανη.
Καλη Επιτυχια!!!!

Λιγα Πραγματα που ΠΡΕΠΕΙ να γνωριζετε!!!!!!
Θα πρέπει να τονίσουμε την υψηλή ενεργειακή του αξία. Θα πρέπει όμως επίσης να επισημάνουμε ότι το παστέλι συστήνεται ανεπιφύλακτα, αφού τόσο το σουσάμι όσο και το μέλι προσφέρουν στον οργανισμό πολύτιμα θρεπτικά συστατικά..


Για το ΣΟΥΣΑΜΙ,  πρέπει να τονίσουμε ότι τελευταίες μελέτες το έχουν αναδείξει ως μια από τις τροφές που μπορούν να προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες τόσο για την πρόληψη καρδιαγγειακών νοσημάτων, όσο και διαφόρων μορφών καρκίνου.
Οι αντιοξειδωτικές ουσίες (Σησαμίνη και Σησαμολίνη) φαίνεται ότι βοηθούν στην πρόληψη της αθηροσκλήρωσης, αλλά και προστατεύουν τον οργανισμό από τις ελεύθερες ρίζες και κατά συνέπεια από τον εκφυλισμό των κυττάρων, την πρόωρη γήρανση και τον καρκίνο του δέρματος.



 Όσον αφορά το ΜΕΛΙ, γνωστό από την αρχαιότητα για τις φαρμακευτικές και αντισηπτικές του ικανότητες, θεωρείται προτιμότερο της ζάχαρης αφού πιστεύεται ότι έχει λιγότερες θερμίδες.
 Αυτό που πρέπει να τονίσουμε είναι ότι το μέλι έχει σχεδόν τις ίδιες θερμίδες με τη ζάχαρη και συνεπώς πρέπει να προσλαμβάνεται με μέτρο. Η γλυκύτητά του κυμαίνεται από 57-122% σε σχέση με τη ζάχαρη και διαφέρει ανάλογα με τον τύπο του μελιού.
Το πλεονέκτημά του είναι ότι σε ποσοστό περίπου 42% αποτελείται από φρουκτόζη, 2,5% από σουκρόζη και 34% από γλυκόζη.
Τέλος, ένα ποσοστό 18,5% είναι νερό.
Η φρουκτόζη μεταβολίζεται από τον οργανισμό μας με μια διαδικασία στην οποία δεν είναι απαραίτητη η ινσουλίνη και γι’ αυτό θεωρείται προτιμότερη από τη γλυκόζη .
Το πλεονέκτημά του βρίσκεται στο ότι ως τροφή είναι λιγότερο επεξεργασμένη από τη ζάχαρη και συνεπώς καταλληλότερη για παιδιά, ηλικιωμένους, εγκύους...

ΠΑΣΤΕΛΙ....(NTR)






 
ΥΛΙΚΑ
 
Σουσαμι
Ζαχαρη
Αν βαλετε 100 γραμμαρια ζαχαρη θα βαλετε 200 γραμμαρια σουσαμι
Εξαρταται την ποσοτητα που θελετε....
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 
Σ ενα  ταψακι καβουρντιζουμε το σουσαμι μας(στο φουρνο)
Τοποθετουμε μια κατσαρολιτσα στη φωτια να καψει.
Ριχνουμε τη Ζαχαρη και αφηνουμε να γινει καραμελα.
Οταν δουμε οτι αποκτα χρυσο χρωμα ριχνουμε το σουσαμι
και ανακατευουμε πολυ καλα να γινει ενα μιγμα.
Εχουμε ετοιμα δυο λαδοχαρτα  και τοποθετουμε (στο ενα λαδοχαρτο) με ενα μεγαλο κουταλι το παστελι μας , και με το αλλο(λαδοχαρτο)παταμε για να
δωσουμε σχημα και να τα κανουμε οσο...λεπτα θελουμε.
Αφηνουμε να κρυωσουν και ειναι ετοιμα .
 
ενα γλυκακι που σας βγαζει απο τη δυσκολη θεση οταν ζητατε απεγνωσμενα
κατι.....<γλυκο>...και δεν εχετε!!!!!και μην ξεχνατε οτι ειναι το πιο καθαρο....γλυκακι...για τα παιδια!!!!!
 
Η ευκολη +Λυση+ αν δεν υπαρχει <Μελι>. 
 


Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

ΕΥΚΟΛΗ ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΑ(NTR)





 


ΥΛΙΚΑ

1 γάλα σοκολατούχο
1/4 κούπας λικέρ Grand Marnier
300 γραμμ. σαβουαγιάρ


Για τη Γέμιση


200 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα
2 κροκους
1 κούπα κρέμα γάλακτος χτυπημένη
1 κούπα αμύγδαλα καβουρντισμένα και χοντροκομμένα
1 κουβερτούρα 125 γραμμ., σε καρουλάκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατέψτε το γάλα με το λικέρ.

Βουτήξτε τα σαβουαγιάρ ένα - ένα στο γαλα με το λικερ  και στρώστε τα μισά σε κουμπωτή φόρμα 26 εκ.

Λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, ρίξτε κι ανακατέψτε τους  κροκους  και κατόπιν τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος, συνεχίζοντας το ανακάτεμα απαλά, για να μη φύγει ο αέρας από τη χτυπημένη κρέμα.

Συνεχίζοντας το ανακάτεμα, ρίξτε τα αμύγδαλα και στρώστε το μισό μίγμα επάνω στα μπισκότα, μέσα στη φόρμα.

Στρώστε επάνω τα υπόλοιπα μπισκότα και επάνω σε αυτά την υπόλοιπη γέμιση. Ξύστε τη σοκολάτα, να σχηματιστούν Νιφαδες και καλύψτε την επιφάνεια της τούρτας.

Τοποθετηστε τη στο ψυγείο να παγωσει

Όταν παγωσει  τοποθετήστε την τούρτα σε πιατέλα και σερβιρετε.

Απολαυση!!!!!γρηγορη και γλυκεια Αμαρτια!!!Δοκιμαστε τη!!!!!!!!!!
Καλη Επιτυχια!!!!!

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ( της ΓΙΑΓΙΑΣ ~4~(NTR)







ΥΛΙΚΑ

1κιλο αλευρι

2 φλιτζανια Ζαχαρη

4αυγα

2κουταλιες Λικερ

1κουταλια Αμμωνια

2κουταλιες Μπεικιν Παουντερ

1φλιτζανι Γαλα (χλιαρο)

3βανιλιες  η Μαστιχες

1 ½ φλιτζανα λαδι η βουτυρο(γαλακτος)






ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ



Σε μια λεκανι  τοποθετουμε τα αυγα και τη ζαχαρη και το βουτυρο ανακατευουμε καλα ..σε ενα μπολ  τοποθετουμε το γαλα και τις βανιλιες και την αμμωνια και ανακτατευουμε ..ριχνουμε το λικερ και βαζουμε το μπεικιν με το αλευρι μαζι και ριχνουμε σιγα-σιγα στο μιγμα με τα αυγα.

Ζυμωνουμε καλα και οταν ζυμωθει η ζυμη μας αφηνουμε για 10 λεπτα να ηρεμησει η ζυμη σκεπασμενη(με μεμβρανη)

Πλαθουμε  σε διαφορα σχηματα ...βουτυρονουμε το ταψι μας και ψηνουμε στους 180 βαθμους.
Αν θελουμε διαλυομαι ενα αυγο με λιγο νερο και αλειφομαι τα κουλουρακια για να ειναι πιο ομορφα ροδοκοκκινα και Λαμπεεα σαν την ΛΑΜΠΡΗ!!!!!

Καλη Επιτυχια

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Μουσακας με Κουνουπιδι(NTR)


 

Υλικα

2 κουνουπίδια-βρασμένα ελαφρά

500 γραμ. κιμά μοσχάρι

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

1 κουτί ντομάτα στον τρίφτη

3 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη

1 σκελίδα σκόρδο

1 κούπα λάδι

200 γραμ. γραβιέρα κομμένη σε κυβάκια

σκόνη από ζωμό λαχανικών

αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη

Για τη Μπεσαμελ

1 λίτρο γάλα

4-5 κουτ. σούπας αλεύρι

1 κουτ.σούπας μαργαρίνη

1-2 αυγά

λίγο μοσχοκάρυδο σκόνη

κεφαλοτύρι τριμμένο για το πασπάλισμα

Κατασκευη

Κάνουμε τον κιμά, όπως για τα μακαρόνια αλλά τον αφήνουμε να πιει όλα τα υγρά του. Βράζουμε τα κουνουπίδια ελαφρά-μέχρι να κόβονται με το μαχαίρι.

Σ'ένα βουτυρωμένο ταψί, πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά και στρώνουμε το κουνουπίδι σε φέτες χοντρούτσικες. Αλατοπιπερώνουμε το κουνουπίδι και ρίχνουμε και λίγο σκόνη από ζωμό λαχανικών. Ρίχνουμε και 3-4 κουτ. λάδι από πάνω.

Στη συνέχεια ρίχνουμε το μίγμα του κιμά και πάνω από τον κιμά τοποθετούμε τα κυβ΄κια της γραβιέρας.

Καλύπτουμε στη συνέχεια με το υπόλοιπο κουνουπίδι και πάλι αλατοπιπερώνουμε το κουνουπίδι και ρίχνουμε και λίγο σκόνη από ζωμό λαχανικών. Ρίχνουμε πάλι 3-4 κουτ. λάδι από πάνω.
Κάνουμε τη μπεσαμέλ και τη περιχύνουμε στο φαγητό. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο κεφαλοτύρι και ψήνουμε το φαγητό στους 200C.
Καλη Ορεξη!!!!!!!!!