Υλικα
2
κουνουπίδια-βρασμένα ελαφρά
500
γραμ. κιμά μοσχάρι
1
κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1
κουτί ντομάτα στον τρίφτη
3
κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
1
σκελίδα σκόρδο
1
κούπα λάδι
200
γραμ. γραβιέρα κομμένη σε κυβάκια
σκόνη
από ζωμό λαχανικών
αλάτι,
πιπέρι, λίγη ζάχαρη
Για τη Μπεσαμελ
1
λίτρο γάλα
4-5
κουτ. σούπας αλεύρι
1
κουτ.σούπας μαργαρίνη
1-2
αυγά
λίγο
μοσχοκάρυδο σκόνη
κεφαλοτύρι
τριμμένο για το πασπάλισμα
Κατασκευη
Κάνουμε τον κιμά, όπως για τα μακαρόνια αλλά τον αφήνουμε να πιει όλα τα υγρά του. Βράζουμε τα κουνουπίδια ελαφρά-μέχρι να κόβονται με το μαχαίρι.
Σ'ένα βουτυρωμένο ταψί, πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά και στρώνουμε το κουνουπίδι σε φέτες χοντρούτσικες. Αλατοπιπερώνουμε το κουνουπίδι και ρίχνουμε και λίγο σκόνη από ζωμό λαχανικών. Ρίχνουμε και 3-4 κουτ. λάδι από πάνω.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το μίγμα του κιμά και πάνω από τον κιμά τοποθετούμε τα κυβ΄κια της γραβιέρας.
Καλύπτουμε στη συνέχεια με το υπόλοιπο κουνουπίδι και πάλι αλατοπιπερώνουμε το κουνουπίδι και ρίχνουμε και λίγο σκόνη από ζωμό λαχανικών. Ρίχνουμε πάλι 3-4 κουτ. λάδι από πάνω.
Κάνουμε τη μπεσαμέλ και τη περιχύνουμε στο φαγητό. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο κεφαλοτύρι και ψήνουμε το φαγητό στους 200C.
Καλη Ορεξη!!!!!!!!!
Καλή ιδέα αυτή! Το κουνουπίδι μου αρέσει έτσι κι αλλιώς, οπότε φαντάζομαι ότι σε μουσακά θα σκίζει! Μου άνοιξες την όρεξη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ!
καλο βραδυ ειναι υπεροχο...δοκιμασε το!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή