ΖΥΜΗ
ΥΛΙΚΑ
1/2 ποτήρι χλιαρό νερό
1 κουταλακι γλυκου ξίδι
1 κουταλια σουπας ελαιόλαδο
Λιγο αλάτι
κύμινο
λίγο πιπέρι
αλεύρι όσο πάρει
ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ
3 μελιτζάνες φλάσκες
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 πράσινη πιπεριά
1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι-πιπέρι
λίγο ξίδι
2-3 κ.σουπας ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
{*α’ επιλογή: ρίγανη και μαϊντανός, λίγη φέτα και λίγο τριμμένο καρύδι
**β’ επιλογή: χταπόδι ψητό ή ξιδάτο σε κομματάκια, ρίγανη}
Ρίχνουμε
τα υλικά της ζύμης σε λεκανίτσα (το αλεύρι λίγο λίγο) και ζυμώνουμε μέχρι να
γίνει λεία και ελαστική ζύμη.
Την πλάθουμε σε μπάλα, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη ή πετσέτα και την αφήνουμε να σταθεί για ~1 ώρα.
Ψήνουμε τις μελιτζάνες
στο φούρνο εναλλακτικά (στους 200C για 45-50′).
Στο φούρνο μαζί με τις μελιτζάνες ψήνουμε και τις πιπεριές, κομμένες σε χοντρά κομμάτια .Γίνονται πιο γρήγορα από τις μελιτζάνες, προσέξτε τις.
Τις πιπεριές τις κόβουμε κομματάκια, τις μελιτζάνες τις ξεφλουδίζουμε (να μην κρυώσουν πολύ) και τις λιώνουμε με το πιρούνι.
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε όλα τα υλικά (μελιτζάνες-πιπεριές-σκόρδο μαζί με αλατοπίπερο, ξίδι και ελαιόλαδο).
Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο και κόβουμε με κουπ-πατ (ή μεγάλο ποτήρι) κάπως μεγάλα στρογγυλά κομμάτια.
Παίρνουμε μια “μαφινιέρα” (ταψί με υποδοχές για κεκάκια-μάφινς) των 12 τεμαχιων και τη βάζουμε από την ανάποδη, βουτυρώνουμε ελαφρά και τοποθετούμε ένα φυλλαράκι πάνω από κάθε θήκη, πατώντας καλά να πάρει το σχήμα της.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200C μέχρι να ροδίσουν (15′), βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν λιγάκι.
Ξεφορμάρουμε και γεμίζουμε το κάθε καλαθάκι με λίγη μελιτζανοσαλάτα, πασπαλίζοντας από πάνω με τα υλικά της α’ ή β’ επιλογής.
Σερβίρουμε αμέσως.
Καλη Ορεξη!!!!Την πλάθουμε σε μπάλα, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη ή πετσέτα και την αφήνουμε να σταθεί για ~1 ώρα.
Ψήνουμε τις μελιτζάνες
στο φούρνο εναλλακτικά (στους 200C για 45-50′).
Στο φούρνο μαζί με τις μελιτζάνες ψήνουμε και τις πιπεριές, κομμένες σε χοντρά κομμάτια .Γίνονται πιο γρήγορα από τις μελιτζάνες, προσέξτε τις.
Τις πιπεριές τις κόβουμε κομματάκια, τις μελιτζάνες τις ξεφλουδίζουμε (να μην κρυώσουν πολύ) και τις λιώνουμε με το πιρούνι.
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε όλα τα υλικά (μελιτζάνες-πιπεριές-σκόρδο μαζί με αλατοπίπερο, ξίδι και ελαιόλαδο).
Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο και κόβουμε με κουπ-πατ (ή μεγάλο ποτήρι) κάπως μεγάλα στρογγυλά κομμάτια.
Παίρνουμε μια “μαφινιέρα” (ταψί με υποδοχές για κεκάκια-μάφινς) των 12 τεμαχιων και τη βάζουμε από την ανάποδη, βουτυρώνουμε ελαφρά και τοποθετούμε ένα φυλλαράκι πάνω από κάθε θήκη, πατώντας καλά να πάρει το σχήμα της.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200C μέχρι να ροδίσουν (15′), βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν λιγάκι.
Ξεφορμάρουμε και γεμίζουμε το κάθε καλαθάκι με λίγη μελιτζανοσαλάτα, πασπαλίζοντας από πάνω με τα υλικά της α’ ή β’ επιλογής.
Σερβίρουμε αμέσως.
Tips
Αντί για χταπόδι μπορειτε να βαλετε καλαμάρι. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμο χταπόδι ή καλαμάρι, αρκεί να μην είναι κοκκινιστό (απο κονσερβα)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου