Σελίδες

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Μαρμελαδα Βερικοκο Της Γιαγιας ~2~(NTR)












    ΥΛΙΚΑ


1 κιλό βερικοκα

1 κιλό ζάχαρη

χυμός μισού λεμονιού

     ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένετε και στεγνώνετε τα βερικοκα, αφαιρείτε τα κουκούτσια και τα ζυγίζετε.

Τα πολτοποιείτε στο (μίνι) μπλέντερ εκτός από μερικά που τα κόβετε σε μέτρια κομμάτια, αν σας αρέσει η μαρμελάδα να έχει κομματάκια φρούτου

Στην κατσαρόλα που θα «δέσετε» τη μαρμελάδα, βάλτε τον πολτό και τα κομματάκια του βερικοκου μαζί με τη ζάχαρη σε στρώσεις και αφήστε τα περίπου δύο ωρες να σταθούν.

Βράζετε σε μέτρια φωτιά, ξαφρίζοντας όταν χρειάζεται.

Σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας μη σκεπάσετε την κατσαρόλα γιατί τότε οι υδρατμοί θα σκουρύνουν τη μαρμελάδα. Σε τακτά χρονικά διαστήματα ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσει και ελέγχετε μήπως φουσκώσει

Η μαρμελάδα είναι έτοιμη όταν πέφτει σχετικά αργά από την κουτάλα, λαμβάνοντας υπόψη ότι θα πήξει κι άλλο όταν κρυώσει.

Όταν η μαρμελάδα κοντεύει να «δέσει» ρίχνετε το χυμό λεμονιού (το λεμόνι εμποδίζει τη μαρμελάδα να ζαχαρώσει), αφήνετε να πάρει μια βράση ακόμα και την κατεβάζετε από τη φωτιά.

Αφήνετε να κρυώσει στην κατσαρόλα μέχρι την επόμενη μέρα. Αποθηκεύετε σε -αποστειρωμένα- βάζα και στο ψυγειο... 
     Καλη Επιτυχια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου