Σελίδες

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

ΚΡΑΜΠΛ με ΒΕΡΙΚΟΚΑ και αμυγδαλα και ΓΙΑΟΥΡΤΙ(NTR)


 

 

Υλικά

Για το Κραμπλ


100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
120 γρ.αμυγδαλα , αλεσμένα σε σκόνη
120 γρ. ζάχαρη μαύρη
100 γρ. βούτυρο λιωμένο
Λιγη  κανέλα

Για την Κρέμα Γιαουρτιού


600 γρ. γιαούρτι, πλήρες
100 ml μέλι, θυμαρίσιο
200 ml κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
20 ml λικέρ
10 βερίκοκα, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες

Εκτέλεση


Κραμπλ

 

 Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά έως ότου έχουμε μια ομοιογενής ζύμη. Σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά, για 1-2 ώρες.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.

Στρώνουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα και με τη βοήθεια ενός τρίφτη τρίβουμε το κραμπλ μέσα στο ταψί.

Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά έως ότου πάρει χρυσαφί χρώμα και το αφήνουμε να κρυώσει.


Κρέμα Γιαουρτιου

 

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το μέλι. Στη συνέχεια προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα και το λικέρ ανακατεύοντας απαλά.



 
 Σε ποτήρια της αρεσκείας μας βάζουμε 2 κουταλιές κραμπλ, φετούλες από 1-2 βερίκοκο και γεμίζουμε με την κρέμα γιαουρτιού. Τα βάζουμε στο ψυγείο και τα σερβίρουμε κρύα.
Καλη Επιτυχια....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου