Σελίδες

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ(NTR)





Ενα ευκολο φαγητο που θα το ετοιμασετε απειρες φορες ......

Υλικα

2 τεμαχια από μικρό μοσχάρι (1 κιλο περιπου)

1 ντομάτα κομμένη σε φέτες

Σκόρδο μια σκελιδα

1 ολόκληρο κρεμμύδι κομμενο στα τεσσερα

2 φύλλα δάφνη

1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο

6 πατάτες χοντροκομμένες (περασμένες για λίγο από το τηγάνι)

Αλάτι-

πιπερι


Ρίγανη

 

Εκτελεση

Βάζουμε αρχικά το μοσχαρακι μας σε νερό και το αλλάζουμε αρκετές φορές, μέχρι το τελευταίο νερό να βγει καθαρό.

 

Στη συνέχεια τα στεγνώνουμε, τα βάζουμε σε λαδόκολλα, ρίχνουμε από πάνω όλα τα υλικά (εκτός από τα πατατάκια) και διπλώνουμε τη λαδόκολλα, με το κλείσιμο προς τα πάνω, για να μη φύγουν τα υγρά.

 

Τοποθετούμε τη λαδόκολλα σε αλουμινόχαρτο τη διπλώνουμε με αυτό και τη βάζουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες για να μαριναριστεί το κρέας.

 

Ψήνουμε το κρέας στους 200 βαθμούς για 3 ώρες.
 40 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο προσθέτουμε στο φαγητό τις πατάτες
που έχουμε προτηγανίσει.
Αφήνουμε να ψηθούν και να μαλακώσουν.

Το Σερβιρουμε με σαλατα αρεσκειας μας.
  Καλη Επιτυχια και Καλη Ορεξη!!!!

ΚΟΡΜΟΣ ΜΕ ΚΑΚΑΟ και ΓΑΛΑ (NTR)


 

 

Υλικά

2 πακέτα πτι μπερ
1 πότηρι  γάλα κακάο
1 πότηρι  ζάχαρη
4 κουτ. σούπας κακάο
1 βιτάμ


 
Εκτέλεση

Σπάμε τα μπισκότα στα τέσσερα και τα βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα,το κακάο και την ζάχαρη
μέχρι να διαλυθεί.
Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε στο κατσαρολάκι, ανακατεύουμε, ρίχνουμε το μείγμα στα μπισκότα ανακατεύοντας
να πάει παντού
Το βάζουμε σε ένα ταψί και έπειτα στην κατάψυξη για 1 –2 ώρες.
Καλη Επιτυχια,,,Δοκιμαστε το...ειναι υπεροχο!!!!!

ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ+ΜΥΖΗΘΡΑ(NTR)




 

ΥΛΙΚΑ


 

2 πράσα η ότι Λαχανικα εχουμε

λίγο νερό

2 αβγά

250 γρ. αλεύρι

300 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι

1 κουτ. γλυκου  σόδα

κύμινο

αλάτι

πιπέρι

200 γρ. τριμμένη ξερή μυζήθρα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Βάζουμε λίγο νερό σε μια κατσαρόλα να βράσει.

Ψιλοκόβουμε τα πράσα (η οτι λαχανικα εχουμε)και τα ζεματάμε στο βραστό νερό για 4-5 λεπτά.

Σε ένα μπολ φτιάχνουμε το κουρκούτι.

Ρίχνουμε το κεφαλοτύρι στο αλεύρι, λίγο πιπέρι, αλάτι, κύμινο, προσθέτουμε τα δύο αβγά και λιγη σόδα. Ανακατεύουμε καλά με ξύλινο κουτάλι, μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Βγάζουμε τα πράσα,η τα λαχανικα αρεσκειας μας, τα στραγγίζουμε από το ζουμί τους, τα αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσουν και τα βουτάμε στο κουρκούτι.

Σ’ ένα τηγάνι ζεσταίνουμε αρκετό λάδι για να τηγανίσουμε τις τηγανίτες μας.

Ριχνουμε στο καυτό λάδι κουταλιές κουρκούτι.
Μόλις γίνουν σαν λουκουμάδες τους γυρίζουμε από την άλλη και όταν ψηθούν, τους στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και τους σερβίρουμε ζεστούς ζεστούς, πασπαλισμένους με ξερή μυζήθρα.Καλη Επιτυχια και Καλη Ορεξη!!!!!

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΜΑΥΡΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΜΟΥΡΑ Η ΦΡΑΟΥΛΕΣ (NTR)



 

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη

110 γρ. αλεύρι

μία πρέζα αλάτι

1 κ.σ. ζάχαρη άχνη

1 κ.σ. κακάο

70 γρ. βούτυρο, κομμένο

2 κ.σ. παγωμένο νερό

Για την γέμιση γκανάζ

250 γρ. μαύρη σοκολάτα

100 γρ. βούτυρο

Για το ζελέ

150 ml κόκκινο κρασί (αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε αλκοόλ αντικαθιστούμε με χυμό ρόδι)

1 κ.σ. ζάχαρη άχνη

2 κ.γ. ζελατίνη σε σκόνη

2 κ.σ. κρύο νερό

Για τη σάλτσα φράουλας

μια χούφτα  Μουρα η Φράουλες (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φρούτα εποχής)

1 κ.σ. ζάχαρη άχνη

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς C.

Για την τάρτα

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη και το κακάο . Προσθέτουμε το βούτυρο και το τρίβουμε στο μίγμα μέχρι να μοιάζει με τριμμένη φρυγανιά. Προσθέτουμε το παγωμένο νερό σιγά-σιγά μέχρι να σχηματιστεί ζύμη.Τυλίγουμε σε μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.

 

Για την γκανάζ

Τεμαχίζουμε τη σοκολάτα στο μπλέντερ μέχρι να γίνει ψιλοκομμένη.
Τοποθετούμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με 3 εκατοστά από νερό που σιγοβράζει, και προσθέτουμε τη σοκολάτα από πάνω.
Σβήνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε κατά διαστήματα μέχρι η σοκολάτα και το βούτυρο λιώσουν.
Κρατάμε το μπολ πάνω από την κατσαρόλα μέχρι να χρησιμοποιήσουμε το μίγμα.

Για το ζελέ

Ρίχνουμε τη ζελατίνη πάνω από το κρύο νερό, σε ένα μικρό μπολ, και αφήνουμε το μίγμα να ξεκουραστεί για 5 λεπτά. Ρίχνουμε το κρασί και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Βράζουμε για 5 λεπτά και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τη ζελατίνη στο ζεστό μίγμα κρασιού, ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί, σουρώνουμε και το κρατάμε ζεστό μέχρι να είναι έτοιμο για χρήση.
Ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη ανάμεσα σε 2 λαδόκολες, έως 3 χιλ. πάχος. Αφαιρούμε τη μία λαδόκολα και βάζουμε ζύμη πάνω από κάθε μία από τις τέσσερις στρογγυλές φόρμες τάρτας διαμέτρου 10 εκ. με αποσπώμενη βάση. Πατάμε καλά τη ζύμη σε όλες τις πλευρές. Αφαιρούμε το χαρτί ψησίματος και τελειώνουμε φτιάχνοντας τη ζύμη να είναι στο ίδιο ύψος με την φόρμα (δηλαδή να μην προεξέχει από πάνω).
Τη βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά. Ψήνουμε για 13-15 λεπτά τοποθετώντας μία λαδόκολα πάνω από τη ζύμη και από πάνω ρύζι ή κάποιο όσπριο έως ότου οι πλευρές γίνουν τραγανές. Αφαιρούμε το χαρτί ψησίματος με το ρύζι και ψήνουμε για άλλα 10' μέχρι να ψηθεί καλά και η βάση της τάρτας. Βγάζουμε από το φούρνο και τη βάζουμε στο ψυγείο για 10'. Ρίχνουμε τη ζεστή γκανάζ στη δροσισμένη τάρτα και την απλώνουμε απαλά σε όλη τη βάση. Αφήνουμε μισό εκατοστό για το στρώμα ζελέ.
 Το βάζουμε στο ψυγείο για να ηρεμήσει η γκανάζ για 10'. Βάζουμε ένα στρώμα ζελέ πάνω στην τάρτα και αφήνουμε να στερεοποιηθεί στο ψυγείο για 30 λεπτά ή μέχρι να είναι έτοιμη να σερβιριστεί.

Για τη σάλτσα φράουλας η Μουρα
Χτυπάμε στο μπλέντερ τα Μουρα η τις φράουλες με τη ζάχαρη μέχρι να υγροποιηθούν. Γαρνίρουμε την τάρτα μετα μουρα η με  τις φράουλες και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
Καλη Επιτυχια!!!!!!

ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ~6~(NTR)






ΥΛΙΚΑ


2 1/2 ΚΟΥΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ ΦΑΡΙΝΑ
2 ΑΥΓΑ
150 ΓΡΑΜ.ΒΟΥΤΥΡΟ
1 ΠΡΕΖΑ ΑΛΑΤΙ
1 1/2 ΚΟΥΠΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΛΥΚΙΑ ΡΟΦΗΜΑ ΣΚΟΝΗ
1 ΚΟΥΠΑ ΝΕΡΟ
Ι ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ
1 ΚΟΥΠΑ ΖΑΧΑΡΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ  


2 ΚΟΥΠΕΣ ΖΑΧΑΡΗ
200ΓΡ ΒΟΥΤΥΡΟ
1/2 ΚΟΥΠΑ ΚΑΚΑΟ
1 ΦΛΙΤΖΑΝΑΚΙ ΑΜΑΡΕΤΤΟ η οτι λικερ εχετε
1/2 ΚΟΥΠΑ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ



ΕΚΤΕΛΕΣΗ


ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΤΑ ΑΥΓΑ ΤΑ 150 ΓΡΑΜ.ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΟ ΡΟΦΗΜΑ ΣΚΟΝΗ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΤΟ ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ ΚΑΙ ΤΗΝ 1 ΚΟΥΠΑ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΤΑ ΧΤΥΠΑΜΕ ΜΕ ΜΙΞΕΡ ΓΙΑ 5 ΛΕΠΤΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΜΟΙΟΓΕΝΕΣ ΜΙΓΜΑ. ΒΟΥΤΥΡΩΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΤΑΨΑΚΙ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΝΑ ΨΗΘΕΙ ΣΤΟΥΣ 170 ΒΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ 45 ΛΕΠΤΑ (Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΑΧΑΙΡΙ ΚΑΙ ΑΝ ΒΓΕΙ ΚΑΘΑΡΟ ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΟ)

ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΛΙΩΝΟΥΜΕ ΤΑ 200ΓΡ ΒΟΥΤΥΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΛΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΚΑΟ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕ ΣΥΡΜΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΑΜΑΡΕΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΑΣΕΙ ΓΙΑ 3 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΥΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΜΑΣ .ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΠΙΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ  ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ  ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΠΡΙΝ ΤΟ ΚΟΨΟΥΜΕ
ΣΕΡΒΙΡΕΤΕ ΣΚΕΤΟ Η ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ

Τροφες ΠΟΥ χρειαζεται ο Εγκεφαλος(NTR)












Τα συστατικά των τροφίμων διεισδύουν στο αίμα και φτάνουν στον εγκέφαλο, επηρεάζοντας αναπόφευκτα τον τρόπο με τον οποίο σκεπτόμαστε, εστιάζουμε και εργαζόμαστε. Ο εγκέφαλος είναι κυριολεκτικά ό,τι τρώμε.
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, είναι απολύτως εφικτό να αυξήσει κανείς την «ισχύ» του εγκεφάλου του, καταναλώνοντας συγκεκριμένες τροφές.
Η τροφή λειτουργεί σαν φαρμακευτικό σκεύασμα που επιδρά στη λειτουργία του εγκεφάλου, αναφέρει ομάδα ερευνητών νευροχειρουργών και φυσιολόγων από το πανεπιστήμιο του UCLA.
Η δίαιτα, η άσκηση και ο ύπνος επηρεάζουν αμεσότατα την αντιληπτική μας ικανότητα, πράγμα που σημαίνει ότι η σωστή εξισορρόπηση των τριών αυτών παραγόντων μπορεί να καταστήσει περισσότερο βιώσιμες τις γνωστικές ικανότητες του ατόμου, προστατεύοντας τον εγκέφαλο από βλάβες και γήρας.
Σύμφωνα με λίστα του Psychology Today, αυτά είναι τα τρόφιμα που μπορούν να μετατρέψουν τον εγκέφαλό σας σε πραγματική μηχανή παραγωγικότητας:
-Τα μούρα περιέχουν αντιοξειδωτικά που βελτιώνουν τη μνήμη και το συντονισμό των κινήσεων.
-Καταναλωνόμενα με καρύδια ή αβοκάντο, τα μούρα αυξάνουν την ελαστικότητα των μεμβρανών της μνήμης.
-Οι μπανάνες εξασφαλίζουν την απαραίτητη ποσότητα γλυκόζης την οποία χρειάζεται ο εγκέφαλος.
-Τα αυγά περιέχουν χολίνη που βελτιώνει τη μνήμη και την ικανότητα αντίδρασης.
-Ο σολομός περιέχει λιπαρά οξέα Ωμέγα-3, σίδηρο και βιταμίνη Β που βελτιώνει τη μνήμη, τη σκέψη και την προσοχή.
-Η μελιτζάνα βελτιώνει την επικοινωνία ανάμεσα στα εγκεφαλικά κύτταρα.
-Η καφεΐνη, πλούσια σε αντιοξειδωτικά, βελτιώνει επίσης τη μνήμη.
-Η μαύρη σοκολάτα βελτιστοποιεί την παραγωγή ενδορφινών.
-Το πράσινο τσάι θωρακίζει το νευρικό σύστημα.
-Το γιαούρτι περιέχει πρωτεΐνες και προβιοτικά που βοηθούν το πεπτικό σύστημα.
-Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά ενισχύουν την παροχή οξυγόνου στον εγκέφαλο και το γνωστικό έλεγχο.
-Τα καρότα ρυθμίζουν τα επίπεδα σακχάρου του εγκεφάλου και εξασφαλίζουν τη βέλτιστη λειτουργία του.
-Το κόκκινο κρασί ενισχύει τη βραχεία μνήμη και το κινησιακό σύστημα.
-Το σκούρο ρύζι επίσης ενισχύει την υγεία του εγκεφάλου.
-Το ζεστό κακάο προστατεύει τα εγκεφαλικά κύτταρα από την οξείδωση.
-Το σκόρδο έχει αντιβακτηριδιακή δράση και αποτρέπει κρυώματα και μολύνσεις.

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

ΦΥΛΛΟ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ΜΕ ΑΧΛΑΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ...(NTR)









Υλικα



160 γραμ Μελι

3-4 Αχλαδια

1 φυλλο Σφολιατας



Εκτελεση


Πλένω και καθαρίζω καλά τα αχλάδια. Τα κόβω στα δύο ή αν θέλω, σε μικρότερα κομμάτια.

Σε ένα ταψάκι ρίχνω μέσα το μέλι και το τοποθετώ πάνω σε αναμμένο μάτι.

Το αφήνω για 6'-7' να αρχίσει να καραμελώνει.

Το αποσύρω και βουτάω στο καραμελωμένο μέλι τα κομμένα αχλάδια.

Στρώνω τη σφολιάτα μέσα σε ταρτιέρα,(η σ ένα ταψακι στρογγυλο) αφαιρώντας ό,τι περισσέψει.

Με ένα πιρούνι τρυπάω σε πολλά σημεία τον πάτο, ώστε να ψηθεί καλύτερα.

Γεμίζω την τάρτα με τα αχλάδια, σκεπάζοντας την επιφάνειά της.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20'-25'.

Μπορώ να συνοδεύσω την τάρτα μου με παγωτό ή  σαντιγί.
Καλη Επιτυχια…

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Σοκο-μπανάνα(NTR)









Ενα ευκολο και γρηγορο γλυκακι.....

Υλικα

2 μπανάνες
Μερέντα ή σοκολάτα της αρεσκείας σας
Τριμμένο φουντούκι, καρύδι, μπισκότο ή αμύγδαλο

Εκτελεση

Κόβετε κατά μήκος τις μπανάνες στη μέση και τις βάζετε σε ένα πιάτο.

Από πάνω απλώνετε όση μερέντα ή τριμμένη σοκολάτα θέλετε.
Βάζετε το πιάτο στον φούρνο μικροκυμάτων για 10 δευτερόλεπτα.
Πριν σερβίρετε μπορείτε αν θέλετε να γαρνίρετε με τριμμένο φουντούκι, καρύδι, μπισκότο ή αμύγδαλο.

Καλη Επιτυχια!!!!!

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Δίαιτα Αποτοξίνωσης..(NTR)






Στη σύγχρονη ζωή που ζούμε, η αυξημένη ρύπανση του περιβάλλοντος και ο ανθυγιεινός τρόπος ζωής και διατροφής, προκαλούν τη συσσώρευση τοξινών στον οργανισμό μας, με συνέπεια τη διαταραχή της σωματικής και ψυχικής μας υγείας.
Προκειμένου να αποφύγουμε όλα αυτά, ας κάνουμε μία προσπάθεια να ενισχύσουμε τη φυσική ικανότητα του οργανισμού για αποτοξίνωση (να μην την μπερδεύουμε με την αποτοξίκωση, τη θεραπεία δηλαδή, που αποσκοπεί στην προοδευτική ανάρρωση από τοξικές επιδράσεις φαρμάκων, αλκοόλ ή ναρκωτικών), ενσωματώνοντας στο καθημερινό μας πρόγραμμα μερικές απλές, αλλά αποτελεσματικές πρακτικές. Διατροφή και Δίαιτα Αποτοξίνωσης Παρόλο που οι περισσότεροι από εμάς θεωρούμε τη δίαιτα σαν κάτι βαρετό και μονότονο, η δίαιτα αποτοξίνωσης έρχεται να μας αποδείξει το αντίθετο, μιας και περιλαμβάνει εξαιρετικά μεγάλη ποικιλία τροφών. - Όταν κάνετε μία δίαιτα αποτοξίνωσης, φροντίστε να μαγειρεύετε μόνο φρέσκα προϊόντα, κατά προτίμηση εποχής, τα οποία είναι πιο θρεπτικά σε σχέση με αυτά που μεγαλώνουν σε τεχνητές συνθήκες, χωρίς πολλά λιπάσματα, συντηρητικές και πρόσθετες ουσίες. - Η καθημερινή σας διατροφή θα πρέπει να αποτελείται από άφθονα φρούτα και λαχανικά, ψάρι και άπαχο κρέας, όσπρια και καρύδια. - Μία δίαιτα αποτοξίνωσης μπορεί να περιλαμβάνει τις εξής τροφές: σαλάτες και φρουτοσαλάτες, βραστά ή λαδερά λαχανικά, σούπες λαχανικών (π.χ. πατάτα, καρότο, κρεμμύδι, κολοκυθάκια, σκόρδο και χόρτα), άπαχο κρέας, κοτόπουλο και ψάρι (βραστά, ψητά ή κοκκινιστά), ομελέτες με διάφορα υλικά, πιλάφι με λαχανικά και μπαχαρικά. - Αποφεύγουμε εντελώς τα γλυκά, τα ζυμαρικά, το κόκκινο κρέας και το αλάτι (το τελευταίο μπορεί να αντικατασταθεί με το σέλινο που έχει αλμυρή γεύση). - Κόψτε τον καφέ και το μαύρο τσάι, λόγω της περιεκτικότητάς τους σε καφεΐνη και προτιμήστε το πράσινο τσάι ή το τσάι από βότανα. - Μην ξεχνάτε να πίνετε πάρα πολύ “καθαρό” ή μεταλλικό νερό (περίπου 2 λίτρα την ημέρα), το οποίο μπορείτε να καθαρίζετε και μόνοι σας, είτε με ένα ειδικό ανθρακικό φίλτρο, είτε βράζοντάς το. Φρέσκοι Χυμοί Όταν ακολουθείτε ένα πρόγραμμα αποτοξίνωσης, οι φρέσκοι χυμοι είναι απαραίτητοι σε καθημερινή βάση. Καλό είναι όμως να επιλέγετε και μία ημέρα της εβδομάδας, την οποία θα κάνετε χυμοδίαιτα. Αυτό σημαίνει ότι τη συγκεκριμένη ημέρα μπορείτε να πιείτε από 600ml εώς 1 λίτρο χυμό και -κατά βούληση- νερό (όχι παγωμένο). Πρόταση: - Χυμός από καρότο Διεγείρει τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος, ισορροπεί το βάρος και εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες. - Χυμός από σέλινο Το σέλινο είναι αλκαλικό, γι’ αυτό μπορεί να απαλλάσει τον οργανισμό από τις τοξίνες. Επιπλέον, ρυθμίζει την ποσότητα του νερού και καταπολεμά τις αϋπνίες. Προσοχή: Η χυμοδίαιτα μπορεί να μην ενδείκνυται για άτομα με αυξημένο σάκχαρο στο αίμα. Σ’ αυτή την περίπτωση, συμβουλευτείτε πρώτα τον γιατρό σας. Ασκήσεις Χαλάρωσης και Αυτοσυγκέντρωσης Είναι γνωστό ότι όταν χαλαρώνουμε, απελευθερώνονται από τον εγκέφαλο τοξικές ουσίες και μειώνεται το στρες. Δυστυχώς όμως τις περισσότερες φορές, είτε γιατί δεν έχουμε χρόνο, είτε γιατί μας φαίνεται λίγο δύσκολο και ανιαρό, αποφεύγουμε ή αμελούμε να κάνουμε τις σχετικές ασκήσεις χαλάρωσης και αυτοσυγκέντρωσης. Ωστόσο, με απλούς τρόπους που προτείνουμε παρακάτω, αρκούν μόνο 5-10 λεπτά καθημερινά για να σας ανακουφίσουν από το στρες. - Καθίστε αναπαυτικά στον καναπέ σας ή ξαπλώστε και κλείστε τα μάτια σας. Μετρήστε νοερά από το 1 εώς το 10, λέγοντας στον εαυτό σας μετά από κάθε νούμερο, “είμαι ήρεμος”. Στη συνέχεια ταξιδέψτε με τη φαντασία σας σε ένα μέρος όπου θα νοιώθατε απόλυτη άνεση, ασφάλεια και ηρεμία. Μπορεί να είναι ένα υπαρκτό ή φανταστικό μερός, το οποίο όμως θα σας χαλαρώνει, κάθε φορά που θα νοιώθετε άγχος και θα το ανακαλείτε. Επίσης, δείτε με τα μάτια της φαντασίας σας, όλες του τις λεπτομέρειες, όπως χρώματα, μυρωδιές, τοπία, ήχους. Χρησιμοποιώντας τακτικά αυτή τη νοερή απεικόνιση, θα μάθετε να ηρεμείτε και να χαλαρώνετε οποιαδήποτε στιγμή. - Ανάψτε ένα κερί και εστιάστε το βλέμμα σας στη φλόγα του για μερικά λεπτά. - Καθίστε κάπου βολικά και επαναλάβετε πολλές φορές μία λέξη ή θετική φράση, π.χ. “είμαι ήρεμος”, “νοιώθω όμορφα”, προσπαθώντας να επικεντρωθείτε μόνο σε αυτή. - Μετρήστε νοερά από το 1 εώς το 10 και συγκεντρώστε την προσοχή σας στον κάθε αριθμό ξεχωριστά. Αν χάσετε τη συγκέντρωσή σας, αρχίστε πάλι απ’ την αρχή. Η Ατμόσφαιρα στο Σπίτι Το σπίτι μας είναι ο απόλυτος χώρος ηρεμίας και χαλάρωσης, γι’ αυτό και η ατμόσφαιρά του παίζει σπουδαίο ρόλο. Παρόλα αυτά, η ξεκούραση δεν είναι πάντα εφικτή, αν σκεφτούμε ότι πολλά από τα αντικείμενα που υπάρχουν στο σπίτι μας κρύβουν κινδύνους. Πλαστικά έπιπλα, συνθετικά χαλιά, καλύμματα και ταπετσαρίες εκκρίνουν στην ατμόσφαιρα του σπιτιού βενζόλιο, φορμαλδεΰδη και άλλες επικίνδυνες ουσίες για την υγεία μας. Ακόμα και η τηλεόραση, το ψυγείο, ο ηλεκτρονικός υπολογιστής, μπορούν να προκαλέσουν αϋπνία, πονοκέφαλο, άγχος, αλλεργία και ναυτία, λόγω της ηλεκτρομαγνητικής τους ακτινοβολίας. Επίσης, ιδιαίτερα επικίνδυνη μπορεί να αποδειχθεί και η ίδια η κατασκευή του σπιτιού, αλλά και οικοδομικά υλικά, όπως ο ασβέστης, τα οποία επιβαρύνουν τον αέρα που αναπνέουμε με βλαβερές τοξίνες. Φυσικά, υπάρχουν τρόποι με τους οποίους μπορείτε να αποφύγετε ή έστω να περιορίσετε σε μεγάλο βαθμό όλη αυτή την αρνητική ατμόσφαιρα. - Πρώτα απ’ όλα, πρέπει να αερίζετε σχολαστικά το σπίτι σας, ιδίως μετά από κάθε χρήση απορρυπαντικών και χημικών. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και συσκευές ιονισμού και καθαρισμού του αέρα. - Προτιμήστε φυσικά υλικά, τα οποία μπορεί να μην είναι τόσο πρακτικά όσο τα συνθετικά, σίγουρα όμως είναι ασφαλέστερα. - Περιορίστε την άμεση επαφή με ηλεκτρικές συσκευές και μην τις τοποθετείτε σε ευαίσθητα μέρη του σπιτιού, όπως η κρεβατοκάμαρα ή το δωμάτιο των παιδιών. - Τέλος, τοποθετήστε λουλούδια και φυτά στο χώρο σας, κεριά και αρωματικά με ευχάριστες μυρωδιές, βάλτε απαλή μουσική, και μετατρέψτε το σπίτι σας σε έναν επίγειο παράδεισο, που θα σας φτιάχνει τη διάθεση, θα σας ηρεμεί, θα σας ξεκουράζει και θα σας γεμίζει θετική ενέργεια.

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ(NTR)




 
 
 
 

 

Υλικα

2 κολοκυθάκια
2 καρότο
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 πιπεριά πράσινη
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 αυγά
1 κουταλια σουπας  δυόσμο ξερό
1 κούπα τριμμένο κεφαλοτύρι
πιπέρι
2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλεύρι όσο πάρει

 

Εκτελεση

 

 
Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια και τα καρότα. Τα τρίβουμε στον τρίφτη χειρός.
Σε ένα μπολ, ρίχνουμε όλα τα υλικά, εκτός από το αλεύρι και τα ανακατεύουμε.
Αν τα τηγανίσουμε την ίδια μέρα, προσθέτουμε τόσο αλεύρι, ώστε να πάρουμε ένα μείγμα που να στέκεται οταν τους πλαθουμε σαν μπαλακια. Αν τα τηγανίσουμε την επόμενη μέρα, φυλάμε το μείγμα στο ψυγείο και προσθέτουμε πάλι όσο αλεύρι χρειάζεται, πριν τα βάλουμε στη φωτιά.
Τηγανίζουμε τους κεφτέδες σε καυτό λάδι.

Είναι έτοιμα όταν πάρουν χρυσαφί χρώμα.
Τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περίτο λάδι τους.
Τα σερβίρουμε ζεστά.

Καλη Επιτυχια και Καλη Ορεξη!!!!

Τα ΑΠΙΘΑΝΑ...ΣΝΑΚ!!!!!!(NTR)






Όλοι έχουμε ανάγκη από ένα δυο σνακ κατά τη διάρκεια της ημέρας, και όταν προσέχεις τη διατροφή σου δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να αντισταθείς στις λογής λιχουδιές που υπάρχουν στο ντουλάπι της κουζίνας! Γι’ αυτό σας παρουσιάζω   απίθανα σνακ που θα ικανοποιήσουν την ανάγκη σας για μια λιχουδιά, χωρίς να σας επιβαρύνουν με θερμίδες.

~~~Παγωμένο σταφύλι
Τα σταφύλια είναι υπέροχο σνακ και πολύ θρεπτικό. Δοκιμάστε να βάλετε στην κατάψυξη 1,5 φλιτζ. Σταφύλια. Όταν θα θελήσετε ένα τραγανό παγωμένο σνακ, γεμίστε ένα μπολ και δοκιμάστε τα!

~~~Φέτα γαλοπούλας και τυρί
Δηλαδή ένα σάντουιτς… χωρίς το ψωμί! Ιδανικό για εκείνες τις φορές που στέκεστε μπροστά από το ψυγείο και ψάχνετε να φάτε ένα αλμυρό σνακ χωρίς πολλές θερμίδες. Αυτό το σνακ είναι νόστιμο και έχει αρκετές πρωτεΐνες για να σας κρατήσει χορτάτους για αρκετή ώρα.


~~~Μάνγκο και γιαούρτι
Δοκιμάστε ένα εξωτικό φρούτο για αλλαγή! Ένα φλιτζάνι μάνγκο είναι νόστιμο σνακ με περίπου 100 θερμίδες. Μπορείτε αν θέλετε να κόψετε λίγο μάνγκο σε γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά, για ένα δροσερό σνακ!


~~~Μαρμελάδα και μήλο
Κόψτε ένα μέτριο μήλο και αναμείξτε το σ’ ένα μπολ με λίγη μαρμελάδα διαίτης. Αν θέλετε προσθέστε λίγη κανέλα. Μόλις έχετε ετοιμάσει ένα υπέροχο γλυκό, χαμηλό σε θερμίδες!


~~~Καρότο και χούμους
Νόστιμο αλμυρό σνακ, ιδανικό για τις ώρες που θέλετε να «τραγανίσετε» κάτι μπροστά από την τηλεόραση ή όταν έχετε στο σπίτι παρέα. Κόψτε λωρίδες από καρότο και σερβίρετέ τις με μερικές κουταλιές (2 ανά άτομο) χούμους. Πρόκειται για ένα σνακ των 200 θερμίδων, που έχει αρκετές πρωτεΐνες και φυτικές ίνες για να σας κρατήσει χορτάτους για ώρες.



~~~Μπανάνα με σοκολάτα
Κόψτε μισή μπανάνα, βάλτε την πάνω σε ένα ξυλάκι και βυθίστε την σε μαύρη σοκολάτα (με τουλάχιστον 70% κακάο). Έπειτα, βάλτε την στην κατάψυξη και απολαύστε ένα παγωμένο γλυκό σνακ που θα ικανοποιήσει τη λαχτάρα σας για σοκολάτα! Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φράουλα


 ~~~Μπισκότα από βρώμη
Τα μπισκότα από βρώμη είναι ένα νόστιμο και υγιεινό σνακ! έχει περίπου 65 θερμίδες ανά μπισκότο.





Μπισκότα από Βρώμη(NTR)

Υλικα  (για 20 µεγάλα µπισκότα)

13/4 φλ. βρόµη

11/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κ.γ. µπέικιν πάουντερ

1/4 κ.γ. σόδα µαγειρική, σε σκόνη

3/4 κ.γ. αλάτι

½ κ.γ. κανέλα, τριµµένη

1 φλ. µαύρη ζάχαρη, µαλακή

½ φλ. λευκή ζάχαρη

½ φλ. βούτυρο, λιωµένο

1 αυγό

2 κ.γ. υγρή βανίλια (ή σε σκόνη, 2-3 βανιλίνες)

1 µπανάνα, σε µικρά κοµµατάκια

Εκτελεση

Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180°C, και στρώνουµε ένα κοµµάτι λαδόκολλα σε µια λαµαρίνα.
Σε ένα µπολ ανακατεύουµε µε κουτάλι τη βρωµη, το αλεύρι, το µπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι και την κανέλα.

Στον κάδο του µίξερ ρίχνουµε τα δύο είδη ζάχαρης και το βούτυρο και χτυπάµε δυνατά για 1 λεπτό.
Προσθέτουµε το αυγό και τη βανίλια, συνεχίζοντας το χτύπηµα.
 Ρυθµίζουµε σε χαµηλή ένταση την ισχύ του µίξερ και προσθέτουµε λίγο λίγο το µείγµα του αλευριού, ώσπου να το ρίξουµε όλο και να γίνει σταθερό και οµοιογενές. Ρίχνουµε και τα κοµµάτια της µπανάνας και χτυπάµε για ακόµη 30 δευτερόλεπτα, ώστε να ενσωµατωθούν στο µείγµα.
Παίρνουµε από το µείγµα κουταλιές της σούπας, όχι πολύ γεµάτες, και τις αδειάζουµε επάνω στη λαδόκολλα, αφήνοντας απόσταση µεταξύ τους, διότι απλώνουν.Ψήνουµε για 10-15 λεπτά

Καλη Επιτυχια!!!!!