Σελίδες

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Κέικ, φτιαγμένο με ζεστό Γάλα (NTR)


 



 

Υλικα

4 μεγάλα Αυγα
2 κούπες Ζάχαρη
1 κουταλάκι εκχύλισμα ή 2 βανιλίνες
2 1/4 κούπες Αλεύρι
2 1/2 κουταλάκια τσαγιού  Μπέικιν πάουντερ
1 1/4 κούπες  Γάλα
140 γρ.Βούτυρο

Εκτελεση


Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Βουτυρώνετε ένα ταψάκι και το αλευρώνετε.
Τινάζετε το περιττό αλεύρι.
Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν και το κρατάτε κατά μέρος.

Βάζετε το γάλα και το βούτυρο (κομμένο κομματάκια) σε κατσαρολάκι και το βάζετε στη φωτιά, μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Σβήνετε την φωτιά.
Χτυπάτε τα αυγά στο μίξερ για 5 περίπου λεπτά σε υψηλή ταχύτητα, να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.

 Προσθέτετε σταδιακά την ζάχαρη, συνεχίζοντας το χτύπημα.
Προσθέτετε την βανίλια.
Σταδιακά προσθέτετε το αλεύρι, χτυπώντας το μείγμα, σε χαμηλή ταχύτητα.

Τέλος προσθέτετε το ζεστό γάλα, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ενσωματωθεί.
Αδειάζετε το μείγμα στο ταψί που ετοιμάσατε και ψήνετε στο φούρνο για 35 περίπου λεπτά. Δοκιμάζετε με μαχαίρι αν έχει ψηθεί και βγάζετε από το φούρνο.

Αφήνετε να κρυώσει και βγάζετε σε πιατέλα.
Αν θέλετε πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου