Σελίδες

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

ΚΙΣ ΛΟΡΕΝ(NTR)


 



 

Ζυμη


280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρ. βούτυρο παγωμένο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
½ κουτ. γλυκού αλάτι
2 κουτ. σούπας παγωμένο νερό


Γεμιση


4 πράσα (μόνο τα τρυφερά μέρη),ψιλοκομμένα
1 κουτ. σούπας βούτυρο
8 φέτες μπέικον
200 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
4 αυγά
450 ml κρέμα γάλακτος
αλάτι

πιπέρι
 μοσχοκάρυδο
 


 

Εκτελεση

Σε ένα μπολ, βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το βούτυρο και τα ζυμώνουμε, μέχρι να μοιάζουν με χονδρά ψίχουλα. Προσθέτουμε σταδιακά το νερό και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να έχουμε μια λεία ζύμη.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρώς το ταψί. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
Στρώνουμε με το χέρι τη ζύμη στο ταψί, έτσι ώστε να καλύπτει και τα πλάγια.
 Την τρυπάμε παντού με το πiρούνι και την μισοψήνουμε στο φούρνο για 15 – 20 λεπτά.

Σ' ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα πράσα, μέχρι να μαλακώσουν.
Σε ένα άλλο σκεύος, “ψήνουμε” το μπέικον μέχρι να ξεροψηθεί και το κόβουμε κομμάτια.
Απλώνουμε στην τάρτα τα πράσα, το μπέικον και σκορπίζουμε ομοιόμορφα το τυρί.
Σ' ένα μπολ χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά, προσθέτουμε την κρέμα, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και τα ανακατεύουμε.
Το αδειάζουμε στην τάρτα και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να στερεοποιηθεί η κρέμα.
Καλη Επιτυχια.....και Καλη Ορεξη~~~~~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου