Υλικά
Για το κέικ
2/3 φλιτζανες μαργαρίνη
1 1/3 φλιτζανες ζάχαρη
2 κουταλιές ξύσμα πορτοκαλιού
3 φλιτζανες αλεύρι, που φουσκώνει μόνο του (φαρίνα)
3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι αλάτι
1 φλιτζανα χυμό πορτοκαλιού
1/3 φλιτζανα ρούμι
1 φλιτζανα φλούδες πορτοκαλιού από γλυκό του κουταλιού
Για το κέικ
2/3 φλιτζανες μαργαρίνη
1 1/3 φλιτζανες ζάχαρη
2 κουταλιές ξύσμα πορτοκαλιού
3 φλιτζανες αλεύρι, που φουσκώνει μόνο του (φαρίνα)
3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι αλάτι
1 φλιτζανα χυμό πορτοκαλιού
1/3 φλιτζανα ρούμι
1 φλιτζανα φλούδες πορτοκαλιού από γλυκό του κουταλιού
ή φρουι γλασέ πορτοκάλι
Για το γλάσο πορτοκαλιού
5 κουταλιές της σούπας χυμός πορτοκαλιού
2 φλιτζανες άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
Για το κέικ
Στο μίξερ ρίχνετε τη φυτική μαργαρίνη, τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού και τα χτυπάτε στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να πήξει το μείγμα.
Στη συνέχεια κοσκινίστε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Ανακατέψτε το χυμό πορτοκαλιού με το ρούμι. Χαμηλώστε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέστε σε δόσεις, εναλλάξ το μείγμα του αλευριού και του πορτοκαλιού.
Ρίξτε και ανακατέψτε τις φλούδες πορτοκαλιού.
Για το γλάσο πορτοκαλιού
5 κουταλιές της σούπας χυμός πορτοκαλιού
2 φλιτζανες άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
Για το κέικ
Στο μίξερ ρίχνετε τη φυτική μαργαρίνη, τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού και τα χτυπάτε στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να πήξει το μείγμα.
Στη συνέχεια κοσκινίστε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Ανακατέψτε το χυμό πορτοκαλιού με το ρούμι. Χαμηλώστε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέστε σε δόσεις, εναλλάξ το μείγμα του αλευριού και του πορτοκαλιού.
Ρίξτε και ανακατέψτε τις φλούδες πορτοκαλιού.
Αδειάστε το μείγμα σε καλά
λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα κέικ, που να χωράει 10 Φλιτζανες Νερό.
Ψήστε το κέικ στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 1 ώρα ή ώσπου όταν βυθίζετε ένα μαχαιρι στο κέντρο, αυτή να βγαίνει καθαρή και στεγνή.
Αφήστε το κέικ να ηρεμησει για 5 λεπτά και αναποδογυρίστε το σε πιατέλα.
Για το γλάσο πορτοκαλιού
Ζεσταίνουμε την άχνη ζάχαρη με το πορτοκάλι σε ένα κατσαρολάκι και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρρευστο σιρόπι.
Αν θέλετε ένα πιο ρευστό γλάσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την αναλογία ένα προς ένα, δηλαδή 1 κούπα άχνη με 1 κούπα χυμό.
Ψήστε το κέικ στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 1 ώρα ή ώσπου όταν βυθίζετε ένα μαχαιρι στο κέντρο, αυτή να βγαίνει καθαρή και στεγνή.
Αφήστε το κέικ να ηρεμησει για 5 λεπτά και αναποδογυρίστε το σε πιατέλα.
Για το γλάσο πορτοκαλιού
Ζεσταίνουμε την άχνη ζάχαρη με το πορτοκάλι σε ένα κατσαρολάκι και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρρευστο σιρόπι.
Αν θέλετε ένα πιο ρευστό γλάσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την αναλογία ένα προς ένα, δηλαδή 1 κούπα άχνη με 1 κούπα χυμό.
Συνοδέψτε το με καφέ με
κανέλα και μπαχάρι.Για το Τελειο Πρωινο Κυριακης!!!!!
Καλη Επιτυχια..
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου