Θα το ετοιμαζετε γρηγορα και ευκολα ...ειναι πεντανοστημο!!!!!!
ΥΛΙΚΑ
100 γρ. καρυδόψιχα
1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά Φλωρίνης
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
1 κοτσάνι σέλερι
ελάχιστο αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζετε τα καρύδια μόνα τους στο μούλτι και χτυπάτε να γίνουν κρέμα.
Κόβετε την πιπεριά, αφαιρώντας τα σποράκια, και το κρεμμυδάκι σε μικρά κομμάτια και τα βάζετε στο μούλτι με την κρέμα.
Χτυπάς μέχρι να λιώσουν και να γίνουν ένα ομοιόμορφο ροζ ντιπ.
Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε ένα κοτσάνι σελερι για να δώσει όγκο και 1-2 φύλα σέλινου για έξτρα γεύση. Μπορείτε να το αλείψετε στο ψωμί, να το χρησιμοποιήσετε ως ντιπ, να το σερβίρετε πάνω σε καναπεδάκια, να το βάλετε σε σάντουιτς σαν σάλτσα ή να το σερβίρετε πάνω σε ψητά λαχανικά.
Μία φορά το δοκίμασα και ως σάλτσα σε ζυμαρικά.
Είναι και εξαιρετικη Συνταγη για <<διαβητικούς >>που πρέπει να αποφεύγουν τροφές που εκτινάσσουν το ζάχαρο όπως το ψωμί και οι πατάτες.
Είναι επίσης νηστίσιμη, και για όσους δεν τρώνε γαλακτοκομικά και θέλουν εναλλακτικό του γιαουρτιού. Η της Μαγιονεζας
Καλη Επιτυχια
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου