Σελίδες

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ…!!!!…..(NTR)









Υλικα

 

100 γραμ. βούτυρο   λιωμένο
100 γραμ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο αυγό
1/2 κούπα άσπρη ζάχαρη
1/2/ κούπα μαύρη ζάχαρη
2 κουταλιές σταφίδες μαύρες
2 κουταλιές σούπας καρύδα
1 κούπα χοντροκοπανισμένο αμύγδαλο
1 ποτηράκι κρασιού ανθόνερο
1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
1 ποτήρι γάλα
ξύσμα από ένα μεγάλο πορτοκάλι
1/2 κουταλάκι κοφτό αλάτι
2 κουταλάκια μπεϊκιν πάουντερ
700 γραμ. για όλες τις χρήσεις Αλευρι 


Εκτελεση


Βάλτε σε βαθύ μπόλ όλα τα υλικά μέχρι το αλάτι.

Χτυπήστε τα καλά με το μίξερ χειρός μέχρι να ενωθούν.

προσθέστε το αλάτι, το μπεϊκιν και το αλεύρι.
Το αλεύρι στο τέλος και τμηματικά, αν  θα χρειαστεί όλο στη ζύμη.

Λίγο λάδι στα χέρια θα σας βοηθήσει για να κανετε μια ωραιοτατη Ζυμη.
Όταν τελειώσετε αφήνετε τη ζύμη στην άκρη για 20 λεπτα,να ξεκουραστεί.
Στρώνετε το ταψι με αντικολλητικό χαρτί.



Παίρνετε ζύμη σε μέγεθος ενός μικρού καρυδιού, την κανετε  σαν  μπαλα και την πατάτε ελαφρώς με τα δάχτυλα να πλατύνει σαν μικρό κυκλακι. Με τον δείκτη κάντε και μία πιο έντονη τρυπούλα στο κέντρο.

(αν θελετε διαφορετικα τα αφηνετε  στρογγυλα. Τα βάζετε στο ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά τους. Προσοχη μη σας καουν…..
Τα αφήνετε να κρυώσουν και είναι έτοιμα

Τραγανα και Πανευκολα με τον καφε η το τσαι σας…..
Καλη Επιτυχια....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου