Σελίδες

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

ΦΑΚΕΣ…(NTR)


 

 

1)Υλικα

 

½ φλιτζάνι (125 ml) ελαιόλαδο
2 ½ φλιτζάνια φακές μετρίου μεγέθους
6-5 φλιτζάνια νερού
1 μεσαίο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
1 μεγάλο καρότο κομμένο σε ροδέλες
2 φύλλα δάφνης
1 κουταλιά της σούπας ξίδι τύπου μπαλσάμικο, ή ξίδι από κόκκινο κρασί με έντονη γεύση
αλάτι και πιπέρι


 

Εκτελεση

 

Ξεδιαλέγετε και ξεπλένετε τις φακές. Ζεσταίνετε το λάδι σε χαμηλή φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδια, το σκόρδο και τις φακές. Προσθέτετε τα καρότα, τα φύλλα της δάφνης, το νερό, το ξίδι και τα μπαχαρικά. Δοκιμάζετε για να δείτε αν χρειάζεται κι άλλο αλατοπίπερο και αφήνετε να σιγοβράσει για 1 περίπου ώρα, μέχρι να μαλακώσουν οι φακές και να πήξει η σούπα. Τις σερβίρετε ζεστές.

Καλη Επιτυχια….
 


 

2)Υλικα

 

1 φλ. τσαγιού φακές καθαρισμένες

​1/2 φλ.. τσαγιού ελαιόλαδο

2 φύλλα δάφνης

15 κόκκους πιπέρι

10 σκελίδες σκόρδο με την φλούδα τους

2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες

11/2 λίτρο νερό

1 κουτ.γλ. ρίγανη

3 κουταλίες της σούπας ξύδι βαλσάμικο

1 κουτ.γλ. αλάτι

 

Εκτελεση


 

Πλένουμε τις φακές και τις καθαρίζουμε.
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα τις φακές, το νερό, το σκόρδο, το κρεμμύδι, την δάφνη, το πιπέρι και το ελαιόλαδο και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 45 λεπτά.στην συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες και το αλάτι και βράζουμε ακόμα για 15 λεπτά.
Σβήνουμε την φωτιά και ρίχνουμε την ρίγανη και το ξύδι και σερβίρουμε τις φακές ζεστές.
Εάν θέλουμε προσθέτουμε και ακόμα ελαιόλαδο
.

Καλη Επιτυχια….

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου