Σελίδες

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

ΚΕΙΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ!!!!!!!!!!!(NTR)











       Υλικα

5 αυγά
5 φλιτζάνια αλεύρι
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 φλιτζάνι βούτυρο
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού ή γάλα
Ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού
1 κουταλάκι σόδα
1 φλιτζανάκι κονιάκ
½ ποτήρι αμύγδαλα ασπρισμένα, καβουρδισμένα και τριμμένα
½ ποτήρι αμύγδαλα ασπρισμένα, ολόκληρα για διακόσμηση η φετες απο πορτοκαλια.....

Εκτελεση

~~~Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα.~~~~
Τα καβουρδισμένα αμύγδαλα τα λιώνουμε στο μούλτι να γίνουν σκόνη. 
Κτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα.
 Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τα αμύγδαλα και το ξύσμα πορτοκαλιού.


~~~Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη καλά μέχρι να ασπρίσει και προσθέτουμε τους κρόκους, το κονιάκ και το χυμό πορτοκαλιού αφού διαλύσουμε μέσα τη σόδα. (Εάν βάλουμε γάλα τη σόδα θα τη διαλύσουμε στο κονιάκ). Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε. Σταματάμε το κτύπημα με το μίξερ και διπλώνουμε προσεκτικά μέσα τα ασπράδια. Κόβουμε λαδόκολλα στο μέγεθος του ταψιού. Λαδώνουμε ένα ταψί , καλύτερα να έχει τσέρκι, και τη λαδόκολλα και τοποθετούμε το μείγμα.

~~~Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο τους 200βαθμους κελσίου μέχρι το μαχαίρι(που το δοκιμαζουμε) να βγαίνει καθαρό.Χρειαζεται 50 με 55 λεπτα!!!!

~~~~Τωρα που τα Πορτοκαλια ειναι ΑΦΘΟΝΑ....χρησιμοποιηστε τα!!!!!εχουν βιταμινες  για εσας και τα παιδια σας!!!!!!~~~~

Καλη Επιτυχια!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου