ΥΛΙΚΑ
1 φλιτζάνι βούτυρο φρέσκο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
4 αβγά
1 φλιτζάνι σοκολάτα τριμμένη
3 ½ φλιτζάνια αλεύρι σκληρό
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ ή σόδα
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Η....
1 κουβερτουρα σοκολατα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεχωρίζουμε τους
κρόκους των αυγών από τα ασπράδια και κτυπάμε
τ' ασπραδια σε σφιχτή μαρέγκα.
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με
τη ζάχαρη και κτυπάμε καλά.
Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους των αυγών και
εξακολουθούμε να δουλεύουμε το μίγμα για 3-5 λεπτά.
Βάζουμε τη μισή από τη μαρέγκα μας μέσα
στον κάδο με το μίγμα μας, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε.
Στο
τέλος ρίχνουμε και την υπόλοιπη μαρέγκα την οποία ενσωματώνουμε στα υπόλοιπα
υλικά με απαλές κινήσεις.
Ρίχνουμε τη ζύμη σε βουτυρωμένη φόρμα του
κέικ και ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 40 περίπου λεπτά.
Καλη Επιτυχια!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου