Σελίδες

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΜ-ΚΟΥΑΤ…(NTR)


 




ΥΛΙΚΑ

  500 γρ κουμ-κουάτ
 τον χυμό και το ξύσμα από 1 λεμόνι
 500 γρ ζάχαρη
 400 ml νερο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


  Κόβουμε τα κουμ-κουάτ σε μικρές λωρίδες.
Αφαιρούμε τα κουκούτσια, κρατάμε τον χυμό που βγαίνει.
Τοποθετούμε τα κουκούτσια σε ένα κομμάτι γάζας, που το δένουμε με σπάγκο, ώστε να γίνει ένα πουγγί, που βάζουμε μέσα σε μία βαθιά κατσαρόλα.
 Προσθέτουμε τα κομμένα κουμ-κουάτ, όσο χυμό κρατήσαμε, τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, καθώς και τα 400 ml νερό.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, και βράζουμε για 25’ ή μέχρι να μαλακώσουν πολύ τα φρούτα.
 Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε κι άλλο νερό, αν δούμε, οτι τα κουμ-κουάτ δεν έχουν μαλακώσει. Επίσης, χρειάζεται προσοχή να ανακατεύουμε τακτικά, για να μην κολλήσει το μείγμα μας στο πάτο της κατσαρόλας.
 Βγάζουμε τη γάζα  με τα κουκούτσια, το πιέζουμε να βγούν όσο περισσότεροι χυμοί και το πετάμε. {τη γάζα, που περιέχει τα κουκούτσια, μπορούμε να το δέσουμε με έναν σπάγκο από το χερούλι της κατσαρόλας και να το βυθίσουμε μέσα στο μείγμα, ώστε να το αφαιρέσουμε πιο εύκολα.}



Προσθέτουμε την ζάχαρη και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Ανεβάζουμε τη φωτιά και βράζουμε για 5 λεπτά. Στη συνέχεια, δοκιμάζουμε, αν έχει δέσει η μαρμελάδα.
 Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα.
Διατηρείται για 6 μήνες.
Καλη Επιτυχια......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου