Σελίδες

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

ΚΕΙΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ













ΥΛΙΚΑ


650 γραμμ. πορτοκάλια, χωρίς κουκούτσια, πλυμένα
200 γρ. βούτυρο λιωμένο
300 γρ. ζάχαρη άχνη
3 αυγά και 1 κρόκος αυγού
100 γρ. φουντούκια, αλεσμένα σε σκόνη η Αμυγδαλα
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
20 γρ. μπέικιν πάουντερ(1 φακελακι)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό βράζετε τα πορτοκάλια (μαζί με τη φλούδα) μέχρι να μαλακώσουν. 
Τα στραγγίζετε και μόλις κρυώσουν τα πολτοποιείτε στο μπλέντερ.
 Αδειάζετε τον{ πουρέ }πορτοκαλιού σε ένα μπολ, προσθέτετε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά, τα φουντούκια η αμυγδαλα  και, στο τέλος, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και τα ανακατεύετε καλά. 

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. 

Αδειάζετε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ (εγω βαζω και λαδοκολλα) και ψήνετε για 1 ώρα. 
Σερβίρετε το κέικ ζεστό.
Ειναι πολυ νοστιμο και απλο !!!!Δοκιμαστε το!!!!!
Καλη Επιτυχια....


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου