Σελίδες

Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

ΠΑΤΑΤΟΚΡΟΚΕΤΕΣ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ(NTR)












ΥΛΙΚΑ

1 κιλό πατάτες πλυμένες και ξεφλουδισμένες,
80 γρ. μπέικον,
150 γρ. γραβιέρα η οτι αλλο τυρι εχετε
25 γρ. παρμεζάνα τριμμένη,(αν θελετε)
Αλεύρι,
1 αυγό χτυπημένο,
Φρυγανιά,
Λάδι για τηγάνισμα(Ηλιελαιο).


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Περνάτε τις πατάτες από τη μηχανή του πουρέ (ή καλύτερα τις λιώνετε με το πιρούνι) προσθέτετε την τριμμένη παρμεζάνα και τις αφήνετε να κρυώσουν.
Σε λίγο λάδι, τσιγαρίζετε ελαφρά το μπέικον και στη συνέχεια το κόβετε μαζί με τη γραβιέρα σε πολύ μικρά κομματάκια.
Πλάθετε στρογγυλές κροκέτες μέτριου μεγέθους, κάνετε προσεκτικά μια τρυπούλα στο κέντρο της καθεμιάς, γεμίζετε με το μπέικον και το τυρί και την κλείνετε.
Αφού περάσετε τις κροκέτες από το αλεύρι, το χτυπημένο αυγό και τη φρυγανιά, τις τηγανίζετε σε μπόλικο καυτό λάδι.
Όταν ροδίσουν, τις στραγγίζετε σε χαρτι κουζινας για να φυγει το λαδι.
Σερβίρονται ζεστές, με Μπιφτεκια και με μια ωραία σαλάτα
Καλη Επιτυχια και Καλη Ορεξη….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου