Σελίδες

Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

ΧΟΙΡΙΝΗ ΤΗΓΑΝΙΑ(NTR)




~~~Μια συνταγή που προορίζεται για κρεατομεζές όμως κάλλιστα μπορεί να σερβιριστεί και
σαν κυρίως πιάτο αν το συνοδεύσετε με τηγανιτές πατάτες ή μια άλλη γαρνιτούρα της επιλογής σας.~~~ 



ΥΛΙΚΑ

1 κιλό χοιρινό ψαχνό κομμένο σε μπουκιές
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας θυμάρι
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
χυμό από ½ λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
λιγες πιπεριες πρασινες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σοτάρετε τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο και μόλις πάρουν χρυσό χρώμα προσθέτετε το χοιρινό.
 Ανακατεύετε κατά διαστήματα μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές το κρέας και σβήνετε με το κρασί.Ριχνετε και κομμενες τις πιπεριες για να παρει ωραιο αρωμα.

Ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και θυμάρι, ανακατεύετε και προσθέτετε το χυμό λεμονιού. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγομαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Εχετε ετοιμες τηγανιτες πατατες και μια ωραια σαλατα με τυρι φετα και...
Καλη σας Ορεξη!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου