ΣΑΣ ΓΡΑΦΩ ΠΩΣ Θ' ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΝΕΤΑΙ
ΤΑ ΒΑΖΑ ΣΑΣ {ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΛΥΚΑ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ+ΤΙΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ ΣΑΣ }
ΔΥΟ ΤΡΟΠΟΥΣ
Αφού τα σκουπίζουμε, με καθαρή πετσέτα,
τα βάζουμε πάνω στη σχάρα του φούρνου μας, αφού απλώσουμε µια πετσέτα και κλείνουμε το φούρνο.
Ανάβουμε το φούρνο στους 150°C, στις αντιστάσεις και
τα αποστειρώνουμε για 15΄.
Όταν βγάλουμε τα βάζα από το φούρνο, κι αφού κρυώσουν λίγο, για 2' - 3', τα γεμίζουμε, με ζεστό το υλικό που θέλουμε να διατηρήσουμε, μέχρι πάνω, και σφραγίζουμε µε τα καπάκια.
Τα γυρνάμε ανάποδα, (με τα καπάκια να ακουμπούν στον πάγκο μας) και τ᾿ αφήνουμε έτσι, μέχρι τα βάζα να κρυώσουν καλά.
Φυλάμε σε δροσερό μέρος, τα αποστειρωμένα βάζα, με το γλυκό η τις μαρμελαδες ή το φαγητό, για μήνες.
Όταν ανοίξουμε το βάζο, τότε το διατηρούμε οπωσδήποτε, στο ψυγείο.
2ος τρόπος
Πλένουμε τα βάζα και τα καπάκια και τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα με βραστό νερό.
Αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Τα στραγγίζουμε και τα σκουπίζουμε με καθαρή πετσετα.
Τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου σε προθερασμένο φούρνο στους 100 βαθμούς για 5' λεπτά.
Αφού τα βγάλουμε από το φούρνο, ακολουθούμε την ίδια διαδικασία, με τον πρώτο τρόπο.
Ετσι εισθε σιγουροι/ες οτι δεν θα αλλοιωθει το γλυκο η οι μαρμελαδες που θα τοποθετησετε στα Βαζα σας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου