Σελίδες

Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΜΕ ΝΟΥΤΕΛΛΑ+ΒΡΩΜΗ(NTR)

     ΥΛΙΚΑ


160 γραμμ. (4 κουταλιές)
100 γραμμ. (1/2 φλιτζάνι) φουντούκι, ελαφρά καβουρδισμένο
80 γραμμ. (1/2 φλιτζάνι) ζάχαρη
100 γραμμ. (1/2 φλιτζάνι) γάλα
50 γραμμ. (3 κουταλιές) κακάο
180 γραμμ. (3 φλιτζάνια) βρώμη σε νιφάδες
20 γραμμ. (1/2 φλιτζάνι) καρύδα τριμμένη
3 κουταλιές nutella
1 κουταλακι κοφτο  αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Θρυμματίζουμε στο μούλτι το καβουρδισμένο φουντούκι, προσέχοντας όμως να μην το κάνουμε σκόνη.
Βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το γάλα και το κακάο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
Ανακατεύουμε  μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
Βράζουμε το μίγμα για 1′ (ο χρόνος μετρά από τη στιγμή που ξεκινά ο βρασμός).
Στη συνέχεια προσθέτουμε τη nutella και το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί στο μίγμα.
Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη βρώμη, την καρύδα και το φουντούκι (κρατάμε 2 κουταλιές στην άκρη για διακόσμηση).
Ρίχνουμε το σοκολατένιο μίγμα και ανακατεύουμε καλά.
 Πλάθουμε μπαλάκια σαν καρυδακια και τα ακουμπάμε πάνω σ  ένα κομμάτι λαδόκολλας.

Πασπαλίζουμε την επιφάνειά τους με τα υπόλοιπα φουντούκια.
Τα διατηρούμε στο ψυγείο.
Αν θελουμε μπορουμε να βαλουμε Αμυγδαλα η Καρυδια(αντι Φουντουκια)
Πανευκολα γρηγορα γευστικοτατα...Δοκιμαστε τα!!!!!!
       Καλη Επιτυχια…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου