***Ένα άλλο ειδος ΡΑΒΑΝΙ που
θα το λετρεψετε…..Δοκιμαστε το…****
ΥΛΙΚΑ
800 γρ. ρύζι γλασσέ καρολίνα
1100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 λίτρα νερό
250 γρ. ελαιόλαδο
180 γρ. αμύγδαλα ανάλατα ξεφλουδισμένα ολόκληρα
και χονδροτριμμένα
½ κουτ. σούπας κοφτή κανέλα σκόνη
½ κουτ. σούπας κοφτή γαρύφαλλα ολόκληρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλέστε το ρύζι στο μπλέντερ καλα...
Βάλτε ένα βαθύ σκεύος στην εστία μαζί με το ανάλογο
νερό με τη ζάχαρη και το μισό λάδι έως ότου πάρει μία καλή βράση
Προσθέστε το αλεσμένο ρύζι και τα χονδροτριμμένα
αμύγδαλα
Ανακατέψτε με μία σπάτουλα συνέχεια σε μέτρια
προς δυνατή θερμοκρασία έως ότου γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός και πηχτός. Προσοχή:
ανακατεύετε συνέχεια διότι μπορεί να μας κολλήσει στον πάτο του σκεύους
Λαδώστε ένα μέτριο ταψί με ελαιόλαδο ρίχνουμε
το (πηχτό χυλό )και στρώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.
Ρίχνουμε στη συνέχεια το υπόλοιπο ελαιόλαδο στην
επιφάνεια του και το αλείφουμε με ένα πινέλο
Πουδράρουμε με κανέλα σε όλη την επιφάνεια του
ταψιού
Τοποθετούμε για 15-20΄ λεπτά στο ψυγείο για να
στερεοποιηθεί το μίγμα
Όταν παγώσει με λίγη βοήθεια από ένα ξύλινο σουβλάκι
χαράζουμε σχήματα μπακλαβαδωτά (ρόμβου) , τοποθετούμε στο κέντρο τους ένα γαρύφαλλο
και ψήνουμε
για ~ΔΥΟ~ ώρες σε μέτρια θερμοκρασία (180 βαθμους), μέχρι
να ροδίσει η επιφάνειά του.
Αν θελετε πασπαλιζετε με λιγη καρυδα η τριμμενα αμυγδαλα.
Καλη Επιτυχια!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου