Σελίδες

Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ της ΓΙΑΓΙΑΣ~8~(NTR)



ΥΛΙΚΑ

1 φλιτζάνι του τσαγιού  αλεύρι

1 φλιτζάνι του τσαγιού πετιμέζι

½  φλιτζάνι του τσαγιού Ελαιόλαδο

1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού νερό

½ φλιτζάνι του τσαγιού καρυδόψιχα

κανέλα, σε σκόνη και
 1 ξυλαράκι Κανελα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε το πετιμέζι με το νερό, προσθέτουμε το ξύλο της κανέλας και βάζουμε το σιρόπι να πάρει μια βράση. Κλείνουμε τη φωτιά και αφήνουμε την κατσαρόλα πάνω στο μάτι.
Βάζουμε το Ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα να κάψει και ρίχνουμε πασπαλίζοντας το αλεύρι ενώ ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα. Αφού καβουρδίσουμε το αλεύρι σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να ξανθύνει, αρχίζουμε να προσθέτουμε το σιρόπι σιγά-σιγά, έχοντας την κατσαρόλα πάνω στο μάτι. Κάθε φορά περιμένουμε …..το σιρόπι να απορροφηθεί …..πριν προσθέσουμε κι άλλο.
Όσο ανακατεύουμε με την κουτάλα, προσθέτουμε τα καρύδια και τραβάμε την κατσαρόλα από το μάτι. Σκεπάζουμε για 10 λεπτά με βαμβακερή πετσέτα και βάζουμε το χαλβά στη φόρμα.
Τέλος, πασπαλίζουμε (προαιρετικά) με σκόνη κανέλας και γαρνίρουμε με καρύδι
      Καλη Επιτυχια….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου