Σελίδες

Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΤΗΓΑΝΙΤΗ και ΣΑΛΤΣΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ~22~(NTR)




ΥΛΙΚΑ


6  κομμάτια Φέτα, πάχους 1 εκατ

6 χωριάτικα φύλλα

Αραβοσιτέλαιο

πιπέρι

Υλικα για τη Σάλτσα

1 φλιτζάνι του καφέ Mέλι
2 κ.σουπας  λευκό ξύδι
παπαρουνόσπορο για το πασπάλισμα η Σουσαμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Παίρνετε τα 6 κομμάτια Φέτα και τα πιπερώνετε καλά.
Παίρνετε 1 χωριάτικο φύλλο και το απλώνετε σε μια λεία επιφάνεια.
Βάζετε 1 κομμάτι Φέτα και το ακουμπάτε στην αρχή του φύλλου και στο κέντρο του πλάτους. Διπλώνετε τις άκρες να πέσουν πάνω στη φέτα και τυλίγετε 2 φορές. Κόβετε τα περισσεύματα. (Κάνετε το ίδιο και με τα υπόλοιπα κομμάτια Φέτας )
Ζεσταίνετε μπόλικο λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίζετε τα φακελάκια σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και από τις 2 πλευρές.
Τα ακουμπάτε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να σουρώσουν τα πολλά λάδια.
     Για τη σάλτσα
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε το μέλι μαζί με το ξύδι μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα.
Τοποθετείτε τα φακελάκια με τη φέτα σε πιατέλα, τα περιχύνετε με τη σάλτσα μελιού και τα πασπαλίζετε με τον παπαρονόσπορο η Σουσαμι.
Τα σερβίρετε ζεστά σε πιατέλα.
      Καλη Επιτυχια!!!!!

2 σχόλια:

  1. Νόστιμο, εύκολο και γρήγορο, αυτά είναι! Είμαι περίεργη για τη σάλτσα! Πρόσφατα αγόρασα λευκό ξύδι (για κάποια άλλη χρήση εκτός μαγειρέματος) και δεν ξέρω καν πώς είναι η γεύση του. Ήρθε η ώρα να το δοκιμάσω!
    Φιλάκιαααα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ειναι υπεροχο δοκιμασε το...και πανευκολο......φιλακιαααα

      Διαγραφή