Σελίδες

Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

ΟΜΕΛΕΤΑ ΑΦΡΑΤΗ...της ΓΙΑΓΙΑΣ~1~..(NTR)




~~~Ειναι πανευκολη Γρηγορη και μπορειε να την ετοιμασετε σε 10 λεπτα!!!!!~~~

ΥΛΙΚΑ

6 αυγά
2 λουκάνικα ~χωριάτικα ~
4 φέτες αλλαντικό της προτίμησής σας
3 μεγάλα κρεμμύδια σε ροδέλες
6-7 λιαστές ντομάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια
2 σκελίδες σκόρδο(προαιρετικο)Εγω...δεν βαζω...
1 μεγάλη ντομάτα σε λεπτές ροδέλες
150 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη ή 2-3 φέτες
100 γρ. ανθότυρο
1 φλιτζανακι του  καφέ γάλα
4 κουταλια  σουπας μαϊντανό
4 κ.σ. φαρίνα
2 κουταλακια γλυκου  baking powder
Λάδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα τηγάνι με ελάχιστο λάδι, σωτάρουμε τα λουκάνικα, τα αλλαντικά κομμένα σε κύβους ή λεπτές φέτες, τα κρεμμύδια, τη λιαστή ντομάτα και το σκόρδο, μέχρι να γυαλίσουν και να ψιλομαλακώσουν τα κρεμμύδια.
Χτυπάμε στο μούλτι τα αυγά με τη φαρίνα και το baking powder. 
Μεταφέρουμε τα χτυπημένα αυγά σε ένα βαθύ μπωλ. Προσθέτουμε στο μούλτι το γάλα με το ανθότυρο και χτυπάμε, μέχρι να διαλυθεί το ανθότυρο.
Προσθέτουμε στα αυγά και χτυπάμε με έναν αυγοδάρτη, μέχρι να έχουμε ένα ομογενές μείγμα.
Εάν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο γάλα ακόμα.
Αλατοπιπερώνουμε και τέλος ρίχνουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Σε ένα βαθύ πυρέξ, ελαφρώς λαδωμένο, ρίχνουμε πρώτα τα σωταρισμένα υλικά και μετά περιχύνουμε παντού την ομελέτα με το γάλα και το ανθότυρο.
Τοποθετούμε τις φέτες ντομάτας στην επιφάνεια, πασπαλίζουμε με τη μοτσαρέλα (ή κόβουμε με το χέρι και βάζουμε παντού κομματάκια) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά +
Καλή επιτυχία και Καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου