Σελίδες

Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

ΓΡΑΝΙΤΟΥΛΕΣ ΚΑΡΠΟΥΖΙ+ΠΕΠΟΝΙ(NTR)








ΥΛΙΚΑ

Για το Σιρόπι

110γρ. ζάχαρη
180ml νερό


Για τη Γρανίτα

125ml σιρόπι
2κτ.σ. χυμό λεμονιού
150γρ. καρπούζι χωρίς κουκούτσια κομμένο σε κομμάτια
150γρ.πεπόνι χωρίς κουκούτσια κομμένο σε κομμάτια


Για το Σερβίρισμα

8 θήκες παγωτού
8 ξυλάκια για παγωτό


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το Σιρόπι

Βάζουμε όλα τα υλικά σ’ ένα κατσαρολάκι και ανακατεύουμε καλά για να διαλυθεί η ζάχαρη. Βράζουμε ακριβώς για ένα λεπτό και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει. Μπορούμε να το αποθηκεύσουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία εβδομαδα σ’ ένα μπολ τυλιγμένο με μεμβράνη, αν θέλουμε να το ξαναχρησιμοποιήσουμε.

Για την Γρανίτα

Ανακατεύουμε το σιρόπι και το χυμό λεμονιού.
Τοποθετούμε το καρπούζι μαζί με τη μισή ποσότητα του σιροπιού σ’ ένα μπλεντερ και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομογενοποιημένο μίγμα.
Αδειάζουμε το μίγμα στις θήκες παγωτού μέχρι τη μέση.
Βάζουμε στην κατάψυξη για περίπου 2 ώρες.
 Μετά από 2 ώρες τοποθετούμε το πεπόνι μαζί με το υπόλοιπο σιρόπι στο μπλεντερ και χτυπάμε μέχρι να γίνει και αυτό ένα ομογενοποιημένο μίγμα.
Βγάζουμε τις θήκες από τη κατάψυξη και τοποθετουμε στο κέντρο τα ξυλάκια.
Με προσοχή ρίχνουμε και το μίγμα μας από το πεπόνι.
 Ξαναβάζουμε στην κατάψυξη και αφήνουμε για τουλάχιστον 5 ώρες.
Καλη Επιτυχια!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου