Σελίδες

Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΣΤΡΙΦΤΗ ΤΗΣ ΩΡΑΣ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ (ΤΗΓΑΝΙΤΗ)~6~(NTR)






Υλικα

Για τη ΖΥΜΗ

500 γρ. αλεύρι
1-3  κουταλιες  ελαιόλαδο
Νερο όσο πάρει (από τη βρυση)
Μια πρέζα αλάτι (1/2 κουταλακι)
300 γρ. τυρί φέτα τριμμένο
Ηλιελαιο η Καλαμποκελαιο  για το τηγανισμα
Αλευρι για το ανοιγμα του φυλλου
Σουσαμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αναμιγνυετε το αλευρι με το αλάτι και το ελαιόλαδο.
Ρίχνετε λίγο – λίγο νερό και ταυτόχρονα ανακατεύετε, μέχρι να πάρετε μια ζύμη αρκετά εύπλαστη.
Τη ζυμώνετε για 10 λεπτά, την κάνετε μπάλα και την τυλίγετε σε διαφανή μεμβρανη.
Την αφήνετε να ξεκουραστεί μισή ώρα.
Την χωρίζετε στα 4 τεμαχια και ανοίγετε κάθε τμήμα σε στενόμακρο φύλλο.
 Πασπαλίζετε πάνω στο κάθε φύλλο το 1/4 από την φέτα  πασπαλιζετε εσωτερικα με σουσαμι και λιγο ηλιελαιο και τυλίγετε από την μακριά πλευρά σε ρολό.
 Τυλιγετε το ρολό σε χαλαρό «σαλίγκαρο».
Ζεσταίνετε το Ηλιελαιο σε τηγάνι και τηγανίζετε τις τυρόπιτες μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
~Εαν δε θελευε να τις τηγανισετε μπορειτε να τις ψησετε και στο φουρνο για 25 λεπτα στους 200 βαθμους πανω-κατω σε αντιστασεις....~
Σερβίρονται ζεστές. Είναι πανευκολες για Πρωινο ..

Καλη Επιτυχια......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου