Σελίδες

Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

ΓΑΛΑΚΤΟΦΕΤΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ....και ΜΕΓΑΛΟΥΣ...(NTR)




  ΥΛΙΚΑ

   Για το εξωτερικο μπισκοτο

250 γρ. αλεύρι
200 γρ. ζάχαρη
75 γρ σκόνη άγλυκου κακάο
2 ποτήρια γάλα
1 φακελάκι μαγιά για γλυκά

      Για τη Γεμιση

250 γρ. κρέμα γάλακτος
200 γρ. γάλα
200 γρ. συμπυκνωμένο γάλα
1 φακελάκι βανίλια
Μέλι
8 γρ ζελατίνα (σε φύλλα)




      ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

      Για το εξωτερικο μπισκοτο 

Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο και τη μαγιά, τα αναμειγνύουμε και τους προσθέτουμε το γάλα. 

Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Αδειάζουμε τη ζύμη μας σε ένα βουτυρωμένο ταψί φούρνου  των 28 ή 30 εκατοστών, για να  γινει λεπτή η βάση.

Βάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε στους 160 βαθμούς, για 20 λεπτά.

      Για τη Γεμιση
 
 Ζεσταίνουμε 50 γρ. γάλα και διαλύουμε εκεί μέσα την ζελατίνα (που την έχουμε μουσκέψει προηγουμένως σε κρύο νερό, να μαλακώσει, και στη συνέχεια την έχουμε την έχουμε στραγγίσει καλά).

Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα και τη βανίλια.

Προσθέτουμε και το συμπυκνωμένο γάλα και ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά.

Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει εντελώς και προσθέτουμε την (καλο)κτυπημένη κρέμα γάλακτος.

Προσθέτουμε 3 κουταλιές του γλυκού μέλι

Αφήνουμε να ξεκουραστεί έως ότου σφίξει.

Κόβουμε την βάση μας σε κομμάτια (9 x 4)εκατοστά και τα χωρίζουμε σε ζευγάρια.

Για τη Συναρμολογηση 

Πάνω στο ένα από τα δύο κομμάτια του κάθε ζευγαριού προσθέτουμε από την κρέμα που έχουμε ετοιμάσει και την σκεπάζουμε με το δεύτερο κομμάτι, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα είδος “σάντουιτς”.
      Με τη βοήθεια μίας σπάτουλας ισιώνουμε τις πλαϊνές επιφάνειες του ..

     ~~ Ετσι τα  παιδια μας  θα εχουν παντα ένα γλυκακι (για πριν η μετα το                                 
      σχολειο) ~~

      Καλη Επιτυχια!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου