Σελίδες

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

ΝΤΟΝΑΤΣ τα Λατρεμενα .... Μικρων+Μεγαλων (NTR)



ΥΛΙΚΑ

3 φλιτζανια  αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλ. χλιαρό νερό
1 φακελάκι μαγιά
2 κ. σουπας  ζάχαρη
200 γρ. Γιαουρτι
1 βανίλια
Λάδι για τηγάνισμα
Ζάχαρη για το σερβίρισμα αχνη η Μελι η Λιωμενη Σοκολατα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Σ’ ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τοΓιαουρτι , τη μαγιά, τη ζάχαρη, τη βανίλια και στο τέλος λίγο λίγο το νερό, ενώ ζυμώνουμε ελαφρώς με το χέρι μας μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη μαλακή που δεν κολλάει στα χέρια.
Αφήνουμε  τη ζυμη  σκεπασμένη με μια πετσέτα για μία ώρα και να διπλασιαστεί σε όγκο.
Μετά με αλευρωμένα χέρια παίρνουμε μπαλάκια ζύμης όσο ένα καρύδι και σε αλευρωμένη επιφάνεια πλάθουμε χοντρά μπαστουνάκια όσο το μικρό μας δάχτυλο και ενώνουμε τις άκρες πιέζοντας ελαφρά.(σαν στρογγυλα κουλουρακια)
Τα αφήνουμε να ξεκουρασθουν πάλι για 30 λεπτά πάνω σε αλευρωμένη πετσέτα, μέχρι να φουσκώσουν.
Έχουμε βάλει το λάδι να κάψει και ρίχνουμε μέσα λίγα λίγα τα ντόνατς.
Τα γυρίζουμε κι από την άλλη μεριά να ροδίσουν ομοιόμορφα, και τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.
Τα σερβίρουμε με ζάχαρη η με Μελι η Λιωμενη Σοκολατα.

Καλη Επιτυχια…..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου